Siirry suoraan sisältöön

Matti Ahteen kunniaksi aukio Kuusisaareen

21.5.2021

Ministeri Matti Ahde saa nimeään kantavan aukion Kuusisaareen, nykyisen tapahtumapuiston alueelle. Asiasta kertoi tänään Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen Matti Ahteen muistoksi järjestetyssä symposiumissa Oulun lääninhallitustalossa.

Oulujoen suistoalueen saarten kehittämiseksi järjestettiin 1940-luvulla arkkitehtikilpailu, jonka voitti Alvar Aalto. Suunnitelmassa Kuusisaari osoitettiin kansanpuistoksi.

Kuusisaaressa yhdistyvät Matti Ahteen elämän keskeiset arvot: kansanvallan kunnioitus, liikunta ja urheilu, kulttuuri ja jokiluonnon ainutlaatuisuus.

Paikkana Kuusisaari on yksi Oulun helmistä; maisemaltaan se kuuluu arvokkaaseen Oulujoen suistoalueeseen, joka on listattu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Lisäksi Matti Ahde oli perustamassa Oulun sos. dem. työväenyhdistyksen riveissä Kuusrock-festivaalia 1973 Kuusisaareen. 1970-luvun puolivälissä Kuusrock kasvoi yhdeksi Suomen merkittävimmäksi festivaaliksi.

Lopullisen päätöksen Matti Ahteen aukion nimeämisestä asemakaavaan tekee Oulun kaupungin yhdyskuntajaosto.

Muistosymposiumiin voi osallistua suorassa verkkolähetyksessä perjantaina 21.5.2021 klo 13 alkaen osoitteessa www.ouka.fi/live. Tilaisuus on myöhemmin katsottavissa tallenteena.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Paikkana Kuusisaari on yksi Oulun helmistä, joka kuuluu maisemaltaan arvokkaaseen Oulujoen suistoalueeseen.

Lue myös