Siirry suoraan sisältöön

Matkailukesä Koitelissa – paljon koettavaa!

25.7.2020

Kesäinen Oulu tarjoaa erinomaiset puitteet lähimatkailulle. Koronarajoitusten jälkeen hotellitkin ovat pikkuhiljaa pääsemässä takaisin normiarkeen. Meidän Oulun juttusarja tutustuttaa lukijat kolmeen eri kohteeseen. Tässä viimeisessä osassa vieraillaan Koitelin Go Arctic -tapahtumatuotantotalossa.

Kiiminkijoen varrelta Koitelista löytyy kesäkahvila, Koitelin Tunnelmatupa sekä Koitelin jäätelökioski. Lisäksi siellä sijaitsee Koitelin Koskikippari -niminen kokonaisuus, joka kattaa tilaussaunan, elämysmajoitusta sekä vuokratilat juhla- ja kokouskäyttöön.

”Kesään olemme suhtautuneet niin, että se tulee mikä tulee. Maailma on koronan vuoksi erilaisessa tilanteessa ihan kaikkinensa, joten kuulostelemme miten ihmiset haluavat liikkua ja olla. On kuitenkin mukava huomata, että shokeeraavan kevään jälkeen yrityksetkin jo varailevat syksylle virkistyspäiviä ja loppuvuodelle juhlia. Tietysti kaikista suurimmat tapahtumat ovat vielä laskuista pois, mutta pientä elpymistä on kuitenkin myynnissä nähtävissä”, kertoo Go Arctic -tapahtumatuotantotalon toinen omistaja Sirpa Eskola.

"Koitelinkoski laulaa omia laulujaan. Niitä kannattaa tulla kuuntelemaan", sanoo Sirpa Eskola.

Go Arctic on monipuolinen matkailun, tapahtumien ja ohjelmapalveluiden tuotantotalo.

”Erikoisuutemme on kokonaisvaltaiset tapahtumatuotannot, joissa tarjoamme asiakkaalle tapahtumapalvelut avaimet käteen -periaatteella. Meiltä löytyy yksityisille ihmisille koskielämyksiä, opastuksia ja esimerkiksi koomikoiden puutarhakeikkoja kesäajalle. Yrityksille tarjoamme laaja-alaisia ohjelmapalveluja vesiaktiviteeteista kaupunkiseikkailuihin ja teemaillallisiin.”

Yrityksen pääasiallinen asiakaskunta on tyypillisesti koostunut Oulun seudun yrityksistä, mutta koronan myötä kalenteri tyhjeni kokonaan. Niinpä Go Arcticissa päätettiin keskittää kesän palveluita enemmän kuluttajille.

Koiteliin syntyi elämysmajoitusta ja takuulähtöinä viikoittain järjestettävät koskiuintiohjelmat. Palveluita myydään kuluttajille uudessa verkkokaupassa, josta löytyvät myös kesän muut elämykset. Kesän elämysaktiviteetit, kuten opastetut kävelykierrokset, ovat saatavilla myös VisitOulun Elämysten Olohuoneesta.

Elämysmajoitusta luonnon helmassa

Alkukesästä lanseeratussa Koitelin Koskikipparin eco-campingissa kävijä voi majoittua puihin kiinnitettäviin Tentsile-majoitusyksiköihin ihan Koitelinkoskien alapuolella.

”Nukkuminen Tentsilessä on huikea kokemus, sillä hyvällä ilmalla majoittujan ja luonnon välissä on vain läpinäkyvä verkkokangas. Luonto on ihan siinä vieressä, mutta hyttyset eivät pääse häiritsemään. Kesällä nukutaan siis kauniin sinitaivaan alla ja puunlatvojen katveessa kuin riippukeinussa ikään, alkusyksystä Tentsilestä voi katsella vaikka revontulia. Ja se Koitelinkoski, se laulaa omaa lauluaan ihan siinä vieressä. Tämä on siis todella upea kokemus ja upea paikka elämysmajoituksen kokemiseen.”

Tarjolla kummituskierroksia ja upeaa arkkitehtuuria

Kesän mittaan tarjolla on opastettuja kävelykierroksia ympäri Oulun seutua.

”Siellä on todella mielenkiintoisia teemoja – esimerkiksi Kummituksia ja kummallisia kohtaloita on semmoinen klassikko, josta ihmiset pitävät todella paljon. Itseäni kiinnostaa kävelykierros Iin Vanhassa Haminassa sekä arkkitehtuurisesti erittäin mielenkiintoinen Leppiniemen kierros Muhoksella. Suurin osa näistä kierroksista on vain 10 euroa/henkilö ja kierroksia vetävät oppaat ovat super-ammattilaisia. Suosittelen siis lämmöllä, paikallista kesätekemistä parhaimmillaan!”

Matkailukesä Oulussa -sarjan muut osat on julkaistu 19. ja 21. heinäkuuta. Sarja päättyy tähän.

Meidän Oulu -tarinat kertovat oululaisten yrittäjien, palvelutuottajien ja tapahtumajärjestäjien kekseliäisyydestä ja sinnikkyydestä nopeasti muuttuneissa olosuhteissa. Meidän Oulu kannustaa oululaisia pitämään paikallisten puolta.

Juttusarjan toteutuksesta vastaa BusinessOulu.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koitelista löytyy runsaasti mielekästä puuhaa luonnon äärellä. Koiteli elää jatkossakin. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta