Siirry suoraan sisältöön

Matkailukesä Oulussakin pääsemässä vauhtiin

19.7.2020

Kesäinen Oulu tarjoaa erinomaiset puitteet lähimatkailulle. Koronarajoitusten jälkeen hotellitkin ovat pikkuhiljaa pääsemässä takaisin normiarkeen. Meidän Oulun juttusarja tutustuttaa lukijat kolmeen eri kohteeseen. Ensimmäisessä osassa kurkistetaan Lapland Hotelsin arkeen, seuraavassa tutustutaan Sokos Hotel Arinaan ja viimeisessä osassa vieraillaan Koitelin Go Arctic -tapahtumatuotantotalossa.

Lapland Hotels Oulun hotelli ja ravintola avattiin vastikään koronasulun jälkeen 26. kesäkuuta.

Kaupunkihotelli tarjoaa pohjoisen rauhaa keskellä kaupungin sykettä. Hotellin aulassa tulijan toivottaa tervetulleeksi levollinen ja rentouttava tunnelma. Tyylikäs ja moderni sisustus yksityiskohtineen huokuu pohjoisen luontoa ja mystiikkaa sarvineen, poroveistoksineen ja koriste-esineineen.

”Kyllä tätä on odotettu. Oli kuin suuren urheilujuhlan tuntua, kun ovet vihdoin aukaistiin. Asiakkaita tuli ja henkilökunta pääsi palaamaan töihin”, tiivistää hotellinjohtaja Marjo Wallin.

Toiminta on Wallinin mukaan käynnistynyt mukavasti. ”Toki ei ihan semmoista kävijävirtaa ole kuten keväällä ennen sulkemista, mutta selvästi näkee, että Oulu on matkaajille mieluisa pysähdyspaikka.”

Kävijäkunnassa näkyy niin yksin matkustavia kuin lapsiperheitäkin. Jälkimmäisiä houkuttelee etenkin hotellista löytyvä uima-allas.

Rentoa irtiottoa arjesta

Staycation tarkoittaa rentouttavaa irtiottoa arjesta elämysten äärellä.

Lapland Hotelsin tarjoama pohjoinen staycation kattaa majoituksen, yllätysmenun sekä aamiaisen. Menun rinnalle voi ostaa juuri sitä varten räätälöidyn viinipaketin. Staycation-pakettia Wallin suosittelee myös oululaisille arjen keskellä nautiskeluun.

Erityistä hemmottelua tarjoaa hotellin monipuolinen buffet-aamiainen, josta tuleekin asiakkailta paljon kiitosta. Ruoassa käytetään pohjoisen makuja ja tuoreita raaka-aineita.

”Iloksemme olemme huomanneet, että yhä enemmän myös kaupunkilaiset saapuvat tänne aamiaista varten. Meillä palvellaan suoraan pöytiin. Esimerkiksi kahvit ja teet tuodaan aina pöytään. Aamiaiselta löytyy myös munakkaiden paistopiste, jossa asiakas saa valita itselleen munakkaan haluamillaan täytteillä”, kertoo Wallin.

Aitoja kohtaamisia arjen keskellä

Hotelliketjuun kuuluu 18 hotellia, joista neljä on kaupunkihotelleja. Pääkonttori on Muoniossa.

Lapland Hotels haluaa panostaa asiakkaisiinsa aidon palvelun konseptilla, jota asiakkaat ovat olleet mukana suunnittelemassa. ”Kannustamme koko henkilökuntaa tuomaan omaa persoonaansa työssä esiin, esimerkiksi oma murre saa reilusti kuulua. Palvelu ei kuitenkaan ole mitään päälle liimattua, asiakkaat kohdataan omana itsenään”, Wallin kuvailee.

Pohjoisen tunnelmaa halutaan välittää kävijöille myös tarinoiden avulla.

”Ihmiset tykkäävät siitä, että kuulevat asioiden takana olevat todelliset tarinat. Kerromme aitoja tarinoita paikallisista ihmisistä ja henkilökunnasta.”

Paljon tarinoita pohjoisesta onkin kerrottavana. Hotellihuoneita koristavat muoniolaisen Elsa-poron kuvat, ja vastaanoton näytöllä pyörivässä videomateriaalissa esiintyy tarinoihin liittyviä paikallisia ihmisiä ja henkilökuntaa. Ne paikat, mistä ruoassa käytettävät raaka-aineet tulevat, näkyvät videoilla.

Makuelämykset herättelevät Lapin tuntoja

Hotellin yhteydessä toimivan ravintola Oula Kitchen & Barin repertuaari on sama, kuin ennen sulkemista. Keittiömestarit loihtivat luonnon tuoreista raaka-aineista pohjoisia makuelämyksiä, jotka hurmaavat vieraat sekä aamiaisella, kokouslounaissa että iltaravintolan toiminnassa. Tarjolla on muun muassa raikkaita marjoja, riistaa ja sieniä. Kattauksessa käytettävät astiat jatkavat yhtenäistä, lappilaista teemaa.

”Kaikki astiamme ovat Anu Pentikin suunnittelemia, ja tehty yksinomaan Lapland Hotelseja varten. Ketjun ruokatuotteista vastaava keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas on Anun Kanssa Posiolla ollut suunnittelemassa sopivat astiat pöytään.”

Aito asiakaspalvelu on keskeinen osa myös ravintolan päivittäistä toimintaa.

”Kun Oulassa tuodaan ruoka pöytään, tarjoilija tai kokki kertoo asiakkaalle, mitä raaka-aineita ruoassa on käytetty, kuinka ruoka on valmistettu ja mistä raaka-aineet ovat peräisin.”

Myös kokoukset ja erilaiset yksityistilaisuudet ovat keskeinen osa hotellin toimintaa. ”Koitamme huomioida sen, että kokouksessa käyminen olisi myös virkistävää.” Hotellista löytyy kaikkiaan 12 kokoustilaa. Keväällä valmistui myös tilaussauna Luosto.

”Lapin tunnelma ja fiilis ovat asioita, joita haluamme välittää asiakkaillemme. Myös taustalla kuuluva musiikki on osa sitä.”

Matkailukesä-juttusarjan toinen osa ilmestyy 21. heinäkuuta.

Meidän Oulu -tarinat kertovat oululaisten yrittäjien, palvelutuottajien ja tapahtumajärjestäjien kekseliäisyydestä ja sinnikkyydestä nopeasti muuttuneissa olosuhteissa. Meidän Oulu kannustaa oululaisia pitämään paikallisten puolta.

Juttusarjan toteutuksesta vastaa BusinessOulu.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lapland Hotels Oulu on pala Lappia keskellä kaupunkia. Kuvassa hotellinjohtaja Marjo Wallin. Kuva: Jenni Järvi

Lue myös

Lue lisää aiheesta