Siirry suoraan sisältöön

Oulussa ei puututa kyytiläisten maskittomuuteen

2.9.2020

Miten sujuu bussiliikenne maskisuosituksen kanssa Oulussa? Joukkoliikennepäällikkö Edwin ’t Lam vastasi kysymyksiin sekä matkustajien että bussinkuljettajien näkökulmasta.

Miten Oulun joukkoliikenteessä puututaan matkustajien maskittomuuteen?

”Oulun joukkoliikenne tai kuljettajat eivät puutu maskittomuuteen, koska THL:n antama ohje maskin käyttämisestä on suositus.

Korostamme maskin käytön tärkeyttä ja toivomme matkustajien tunnistavan myös oman vastuunsa koronaviruksen leviämisen estämisessä. Osalla matkustajista ei esimerkiksi terveydellisistä syistä ole mahdollisuutta käyttää maskia.

Ykkössääntö on edelleen, ettei flunssaoireisena nousta bussiin. ”

Käyttävätkö bussinkuljettajat maskia?

”THL on tarkentanut maskisuosituksensa erikseen henkilöliikenteen toimijoille kuten kuljettajille. Siinä suosituksessa ei mainita suojamaskin tärkeyttä kuljettajille vaan suositellaan pitämään riittävää etäisyyttä matkustajiin. Rakenteellisia ratkaisuja kuten suojapleksejä suositellaan liikenneyrittäjille.”

”Oulun joukkoliikenteen kuljettajat käyttävät kasvomakseja vaihtelevasti. Kuljettajien työvuoro kestänee 8 tuntia, joten maski ei ole ergonominen.

Joissakin busseissa on suojapleksi kuljettajan ja matkustajan välissä, jolloin kasvomaskin käytön merkitys vähenee. Muuten pidättäydytään lähikontaktista.”

Kasvomaskisuositus Oulun joukkoliikenteessä

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vahva toive on, että flunssaoireisena ei hypätä onnikkaan. Kuva: Ellamari Koutonen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta