Siirry suoraan sisältöön

Maksuttomia jouluaterioita tarjolla eri puolilla Oulun seurakuntia

21.11.2021

Oulun ev.lut. seurakunnissa tarjotaan maksuttomia jouluaterioita vähävaraisille. Jouluruokaa tai joulupuuroa on tarjolla jokaisessa Oulun seitsemässä seurakunnassa.

Jouluateriat vaihtelevat hieman seurakunnittain. Osassa on tarjolla perinteinen jouluateria, muutamissa tarjotaan joulupuuro kahveineen. Osaan jouluruokailuista tulee ilmoittautua etukäteen, jotta ruokaa osataan varata sopivasti.

Jouluateriat ja -puurot tulevat tarpeeseen, sillä osalle jouluruualle osallistuvista seurakunnan ateria voi olla ainoa jouluruoka, jonka he syövät. Keskustan seurakuntatalossa, Isokatu 17, tarjotaan jouluateria Oulun tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville työttömille ja vähävaraisille joulukuun 8. päivä.

Ohjelmassa on pieni hartaus ja lauluhetki, jouluateria ja jouluisten ruokakassien jakoa. Tapahtuma on saanut positiivista palautetta edellisiltä vuosilta.

”Yhteisillä jouluaterioilla on yhteisöllinen merkitys, monelle on tärkeää tulla yhteisen pöydän ääreen”, diakoniatyöntekijä Kaisa Jaakkola kertoo.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan jouluruokailua varten tulee hakea lippu ennakkoon diakoniatyöntekijältä Keskustan seurakuntatalosta maanantaisin kello 9–11. Lippuja aletaan jakaa maanantaista 22. marraskuuta alkaen.

Jouluateriat ovat Oulun seurakuntien diakoniatyön järjestämiä. Diakoniatyön kautta autetaan oululaisia ympäri vuoden.

Tarkemmat tiedot jouluaterioista löytyvät Oulun seurakuntien joulusivustolta osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/jouluateriat.  

Jouluateriat ja -puurot 2021 Oulun seurakunnissa:

Ma 29.11. klo 11–12.30 Diakonian joululounas Kiimingin seurakuntakeskuksessa

Ti 30.11. klo 9–10.30 Diakonian aamun adventtipuuro Oulunsalon seurakunnan toimitalossa

Pe 3.12. klo 12–14 Työttömien ja vähävaraisten messu ja jouluateria Pyhän Tuomaan kirkossa 

Ke 8.12. klo 9–10 Joulupuuro Maikkulan kappelissa

Ke 8.12. klo 11 Työttömien ja vähävaraisten jouluruokailu Keskustan seurakuntatalossa

To 9.12. klo 9–10 Joulupuuro Karjasillan kirkossa

Pe 10.12. klo 9–10 Joulupuuro Pyhän Andreaan kirkossa

Pe 10.12. klo 14–18 Kaiken kansan puuropäivä Haukiputaan seurakuntakeskuksella (pihatapahtuma)

Ke 15.12. klo 11 Diakonian joulupuuro Myllyojan seurakuntatalossa

-

 

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jouluaterioilla on myös yhteisöllinen merkitys. Kuva: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki.

Lue myös

Lue lisää aiheesta