Siirry suoraan sisältöön

Maksuttomia aterioita ja aamiaisia tarjolla ympäri Oulua – seurakuntien ruokapöydissä kokoonnutaan vaihtamaan ajatuksia

11.9.2023

Oulun ev.lut. seurakunnat tarjoavat maksuttomia tai edullisia aamupaloja ja aterioita kaikille, joilla on taloudellisia haasteita tai jotka kaipaavat toisten ihmisten seuraa. Aamupaloja tai aterioita on tarjolla viikon jokaisena arkipäivänä eri puolilla Oulua.

Karjasillan seurakunta järjestää aamupuuroja Kaakkurissa, Karjasillalla ja Maikkulassa. Vt. johtava diakoniatyöntekijä Riikka Ikonen kertoo, että maksuttomissa aamupuurotilaisuuksissa käy monenlaisia ihmisiä vauvasta vaariin. Kävijöitä on keskimäärin 50 joka kerta.

”Kävijät voivat olla esimerkiksi vähävaraisia, yksinäisiä, eläkeläisiä tai perheitä. Viimeisen vuoden aikana aamupuurojen kävijämäärät ovat kasvaneet noin viidenneksen", Ikonen kertoo.

Seurakuntien aamupaloilla ja aterioilla hyödynnetään Prikka kiertoon -logistiikkakeskuksen ylijäämäelintarvikkeita. Hävikkiruuan saatavuus vaihtelee, ja sen vuoksi tarjoilu voi vaihdella eri kertoina.

Yhteisen syömisen lisäksi ohjelmassa saattaa olla hartaus ja muuta yhteistä toimintaa.

”Karjasillan seurakunnan aamupuurot aloitetaan hartaudella. Osa kävijöistä tulee paikalle vain sen vuoksi”, Ikonen kertoo.

Tiedot Oulun seurakuntien aamupaloista ja aterioista löytyvät verkkosivulta www.oulunseurakunnat.fi/yhteiseenpoytaan.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yhteisten aterioiden on tarkoitus olla matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joissa voi aterioinnin lisäksi vaihtaa ajatuksia ja tavata ihmisiä. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta