Siirry suoraan sisältöön

Maksuttomat Action-liikuntaryhmät nuorille alkavat jälleen

25.8.2020

Action-liikunta on matalan kynnyksen urheilua ja liikkumista. Erilaisia liikuntalajeja on tuotu mahdollisimman lähelle oululaisnuoria eri puolille kaupunkia.

Liikuntapalveluiden Action-toiminnan kausi käynnistyy jälleen maanantaina 31. elokuuta. Toiminta on suunnattu erityisesti 13–19-vuotiaille oululaisnuorille.

”Liikunta on maksutonta ja voit kokeilla lajeja niin monesti kun haluat. Ilmoittautumisia ei ole kuin mailapelien Nallisportin tunneille, muille voi tulla milloin vain”, kertoo liikuntakoordinaattori Tommi Laine liikuntapalveluista. 

Sulkapallo suosituimpien joukossa

Lajeina Action-liikunnassa tällä kaudella on muun muassa kiipeily, keilaus, uinti, tanssi, kuntosali ja salibandy-ryhmät niin tytöille kuin pojille.

”Suosituimmat lajit on skeittaus, scoottaus, sulkapallo ja pingis. Myös uudet lajit kuten crossfit ja keilailu vetää hyvin porukkaa”, sanoo Laine.

Liikuntalajeja on tuotu mahdollisuuksien mukaan lähelle nuorten asuinpaikkoja. Toimintaa löytyy niin kanta-Oulusta kuin kauempanakin kaupungin keskustasta. Action-liikunnan lukujärjestys löytyy osoitteesta www.ouka.fi/action.

Rohkeasti aloittamaan

Nuorten action-liikunta on haluttu tehdä mahdollisimman mutkattomaksi tavaksi harrastaa liikuntaa, vaikka aiempaa urheilu- tai aktiiviliikkujataustaa ei olisikaan.

”Jos ennen ei ole käynyt ryhmissä niin jokaista lajia voi rohkeasti kokeilla. Kaikilla tunneilla on ohjaaja tai valvoja paikalla, jotka auttavat mielellään”, kertoo Laine.

Tommi Laine vinkkaa myös nuorten liikuntaneuvonnasta, johon voi varata henkilökohtaisen ajan oman tilanteen ja tavoitteiden kartoittamiseen.

”Nuorten liikuntaneuvonta on erittäin suosittua”, Laine sanoo. 

Sulkapalloilijat.
Sulkapallo on yksi suosituimpia lajeja action-liikunnassa. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tommi Laine on toiminut nuorten Action-liikunnan parissa jo yli 15 vuoden ajan. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta