Siirry suoraan sisältöön

Maksutonta Walk in -terapiaa nuorille nyt myös Kaakkurissa – matalan kynnyksen avulle on tarvetta

23.3.2023

Nuorten ongelmat ja väkivaltarikokset ovat viime aikoina nousseet esiin mediassa. Oulun ev.-lut. seurakunnat tarjoavat nuorille ja nuorille aikuisille maksutonta ja anonyymiä keskusteluapua kahdessa paikassa Oulussa.

Kirkon Walk in -terapia jatkuu edelleen Oulun keskustassa, Nuortenkahvila Kivijalassa keskiviikkoisin kello 15–18. Uutena paikkana pääsiäisen jälkeen Walk in -terapiaa voi saada myös Kaakkurissa, Pyhän Andreaan kappelilla perjantaisin kello 15–17.

Arvostettua palvelua

Kirkon Walk in -terapia käynnistyi Oulussa huhtikuussa 2022. Diakoniatyöntekijä Kari Rekilän mukaan palaute on ollut erinomaista.

”Walk in -terapiaa saaneet nuoret ovat tulleet kuulluksi ja ymmärretyksi ja heidän tilanteensa on helpottunut”, Rekilä kertoo. 

Kaikesta voi keskustella

Keskustelujen teemat ovat liittyneet esimerkiksi huoliin tulevaisuudesta, terveydestä ja ihmissuhteista.

”Vaikka monia on ujostuttanut kertoa aroista asioista, ovat he kokeneet todella tarpeelliseksi avata kriisitilanteitaan tai pelkojaan. Kiusaamiseen liittyviä kokemuksia on avattu paljon ja on ollut puhuttelevaa, että aika usein teemat ovat kietoutuneet elämänilon ja itsearvostuksen löytämiseen”, Rekilä toteaa.

Palvelua antavat vapaaehtoiset, koulutetut terapeutit.

”Tällä hetkellä seurakunnan työntekijöitä on myös terapeuttikoulutuksessa, mikä helpottaa tilanteessa, jossa terapialle on yhä enemmän tarvetta.”

Toiminta on suunnattu 16–29-vuotiaille.

”Niin noloa asiaa ei olekaan, etteikö sen kanssa voisi tulla Walk in -terapiaan”, Rekilä rohkaisee.

Walk in -terapiaa Oulussa ke klo 15–18 Nuorten Kivijalka, Isokatu 17 ja pe klo 15–17 (14.4.–26.5., ei 5.5.) Pyhän Andreaan kirkko, Sulkakuja 8, Kaakkuri.

Lisätietoa tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulussa on nuorille tarjolla jatkossa ilmaista apua mielenterveysongelmiin kahdessa eri paikassa, keskustassa ja Kaakkurissa. Kuvituskuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta