Siirry suoraan sisältöön

Maksuton äänenkäyttökurssi laulajille Pyhän Luukkaan kappelilla Linnanmaalla

6.5.2022

Oulun seurakunnat tarjoaa kaikille avoimen valmennuskurssin äänenkäyttöön Pyhän Luukkaan kappelilla sunnuntaina 15. toukokuuta. Vuonna 1988 valmistunut kappeli sijaitsee Linnanmaalla ja se on suunniteltu kahdelle sadalle ihmiselle.

Kouluttajana toimii laulunopettaja ja musiikkikasvattaja Susanna Söder, joka on perehtynyt kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikkaan eli cvt-tekniikkaan Tanskassa Complete Vocal Instituutissa. 

Tekniikan perustana on ymmärrys ihmisen anatomiasta.

”Lähdemme liikkeelle siitä, kuinka ääni syntyy kehossa. Osallistuja saa täsmälliset työvälineet, joilla voi myös ratkaista äänenkäyttöön liittyviä haasteita”, Söder sanoo.

Päivän aikana tehdään ääni- ja lauluharjoituksia. Tuiran seurakunnassa työskentelevä pastori Päivi Jussila toivottaa tervetulleeksi kaikki, joita äänenkäyttö kiinnostaa.

”Seurakuntien toiminnassa on mukana paljon kuorolaisia ja puhetyöläisiä. Osallistumiseen ei kuitenkaan vaadita lauluharrastusta, sillä äänenkäyttö on asia, joka koskettaa meistä jokaista.”

Kaunis kappeli ja kirkkosali

Valmennuskurssia edeltää messu Pyhän Luukkaan kappelissa kello 10 ja maksuton kasvissosekeittolounas kaikille halukkaille. Valmennukseen ei ole ennakkoilmoittautumista.

Kappeli palvelee Oulun yliopistoa sen omana kirkkona. Se sijaitsee Linnanmaan yliopistoalueella yliopiston ja opiskelija-asuntojen läheisyydessä. Kappeli on myös ympäristönsä kaikkien asukkaiden kirkko, yksi Tuiran seurakunnan kirkoista. Pyhän Luukkaan kappeli valmistui vuonna 1988.

Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Seppo Kähkönen ja Markku Kuhalampi. He ovat luoneet kappelista sisäisen maailman kaariaiheilla ja muureilla sekä maavallilla, joka on maisemoitu jäkäläistutuksin. Itse rakennuksessa on päämateriaalina käytetty ajatonta kuparia ja teräsbetonia. Kappelirakennusta hallitsee kirkkosali. Siinä on tilaa noin 200 henkilölle. Kirkkosalissa voi tuntea istuvansa kuin avoimen taivaan alla. Valo tulee kattokupolia kiertävistä ikkunoista ja heijastuu saliin taittuvina säteinä.

Kappelissa on kirkkosali, takkahuone, sekä pieni keittiö. Lisäksi vuonna 2003 rakennetussa lisäsiivessä on seurakuntasali 60 henkilölle, kerhotila, tilat diakoniatyölle ja laitoskeittiö. Kappeliin on esteetön kulku.

Kaikille avoin valmennuskurssi äänenkäyttöön Pyhän Luukkaan kappelilla sunnuntaina 15. toukokuuta kello 12–15.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pyhän Luukkaan kappeli antaa oivan tilan äänenkäytön harjoittamiseen. Kuva: Kirkon kuvapankki/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta