Siirry suoraan sisältöön

Maikkulan baanan rakentaminen alkaa tällä viikolla puiden kaatamisella

30.3.2021

Oulun kolmannen pyöräbaanan rakentaminen Maikkualaan välille Syrjäkatu-Poikkimaantie alkaa tällä viikolla. Valmista pitäisi olla syyskuussa 2021.

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut käynnistää Maikkulan baanan rakennustyön. Urakassa rakennetaan Oulun kolmas Baana-tasoinen pyöräilyn laatukäytävä Maikkulan suuntaan välille Syrjäkatu-Poikkimaantie.

Pyörä- ja jalankulkutiet erotetaan toisistaan ja pyöräväylän osuus päällystetään punaisella asfaltilla kulkumuotoerottelun korostamiseksi. Samalla väylää levennetään ja valaistusta parannetaan.

Ensi kuussa vauhtiin ja valmista syksyllä

Saman hankkeen yhteydessä rakennetaan Oulunsuuntien uusi alikulkukäytävä. Rakentaminen alkaa puuston poistolla maaliskuussa viikolla 13. Varsinaiset katurakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa ja työt valmistuvat syyskuussa 2021. Rakennustyö aiheuttaa liikennehaittaa työmaa-alueen läheisyydessä kävely-, pyörä- ja autoliikenteelle. Urakka-alueella on käytössä rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt koko urakka-ajan. Kohteen pääurakoitsijana toimii Mestek Oy.

Havainnekuva:

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Maikkulan baanan rakentaminen on jo aloitettu, sillä Kontinkankaan osuus rakennettiin valmiiksi jo viime vuonna. Kuva: Lea Ansamaa

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta