Siirry suoraan sisältöön

Made in Oulu -kilpailu ratkesi – raadin äänet vei Chocosomnian tervakonvehdit

16.8.2021

Made in Oulu -kilpailun voittajat selvisivät viikonvaihteessa. Asiantuntijaraadin mielipiteet vei kotiin Chocosomnian tervakonvehdit, kun taas yleisön suosikki oli Silmu Keramiikan eläinnaamiot.

Made in Oulu -kilpailun palkintojenjakotilaisuus järjestettiin perjantaina 13. elokuuta Pikisaaressa Designtorilla. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa yleisö sai vapaasti ehdottaa paikallisia suosikkituotteitaan. Näistä karsittiin esiraadin pisteytyksen avulla kärkiyhdeksikkö, josta asiantuntijaraati valitsi esittelyvideoiden pohjalta suosikkinsa.

Raadin ykkösvalinta tänä vuonna oli Chocosomnian tervakonvehdit, joka hurmasi näkyvällä oululaisuudellaan ja tarinallaan. Brändistä ja yrittäjistä huokuva ilo, positiivisuus ja unelmat kohtasivat paikallishistorian makujen muodossa.

Kunniamainintoja jaettiin kaksi: toinen vaatelaastarille, jossa kestävyys- ja kierrätysteemoja hyödyntäen on onnistuttu luomaan luova ja innovatiivinen ratkaisu arjen haasteisiin. Toisen maininnan vei Artisan Soap Company Oulu-sarjan saippuatuotteillaan: ympäristöystävällisyys, syötävän hyvän näköiset saippuat ja brändin kokonaisvaltaisesti lämmin tunnelma olivat tuomariston mieleen.

Eläinnaamiot olivat yleisösuosikki

Asiantuntijaraadin lisäksi myös yleisö pääsi valitsemaan oman suosikkinsa. Lähes 2000:n äänestäjän joukon suosikkituotteeksi nousi Silmu Keramiikan kauniit ja yksilölliset keraamiset eläinnaamiot huimalla 30 prosentin ääniosuudellaan. Toiseksi suosituimpia olivat Kooman Höyhtyällä valmistetut, asennetta huokuvat hupparit 23 prosentin äänisaaliillaan.

Made in Oulu järjestettiin ensimmäistä kertaa osana Kotiseutupäivien laajaa tapahtumakokonaisuutta. Järjestäjätaho Proto - Pohjois-Suomen muotoilijat ry haluaa palkita ja nostaa esille paikallisia tekijöitä, upeita tuotteita ja tarinoita niiden takana.

Kärkiyhdeksikköön nousivat jo edellä mainittujen lisäksi UJO Designin Ville Valopylly - pimeässä hohtavat korut, YO Zen Designin jo klassikoksi muodostuneet origami -korvakorut, Nikama -Designin tyylikäs ja tarinallinen ranka -käsikoru sekä Verson puodin ihanat kotoilusaunatakit. Näiden kaikkien esittelyvideot ovat nähtävissä sivulla www.proto.fi/MadeInOulu

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suklaamestari Riikka Ojanen iloitsi tietysti Chocosomnian voitosta. Kuva: Proto ry

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta