Siirry suoraan sisältöön

Lyseolaiset päättivät tehdä koulupäivänä hyvää – oppilaat ja opettajat auttavat muita eri puolilla Oulua

29.11.2022

Oulun Lyseon lukiossa on lauantaina 3. joulukuuta erilainen koulupäivä: opiskelijat ja opettajat lisäävät hyvinvointia ja onnellisuutta tekemällä hyvää itselle ja muille eri puolilla Oulua.

Oulun Lyseon lukion opiskelijat tekevät lauantaisena koulupäivänä asioita, jotka tuottavat iloa muille: he voivat vierailla isovanhempien luona, hoitaa naapurin lapsia muutaman tunnin, ilmoittautua eläinsuojeluyhdistyksen toimintaan mukaan tai tulla kauppakeskus Valkeaan mukaan kutomaan.

Päivän taustalla on Lyseon lukion kolmannen periodin teema: hyvät valinnat. Hyvät valinnat ovat niitä, jotka tuottavat hyvää mieltä, auttavat jaksamaan ja tuntemaan olonsa merkitykselliseksi.

Myös opettajat mukana

Myös Lyseon opettajat jalkautuvat tekemään hyväntekeväisyystyötä eri puolille Oulua. Valkean lavalla kudotaan villasukkia Ukrainan sotilaille ja yhteistyössä I-piirin Lionsien ja Help Center Ukrainen kanssa kerätään lahjoja turvapaikanhakijoiden lapsille.

Valkeassa myös otetaan vastaan miesten koon villasukkia – ja kutomishetkeen ovat tervetulleita kaikki oululaiset. Lisäksi Zeppelinissä ja Ideaparkissa on mahdollista osallistua lahjakeräykseen. Osa opettajista askartelee ja puuhastelee lasten kanssa Pekurin kirjastossa vanhempien kirjastokäynnin ajan ja osa opettajista puolestaan lähtee hoivakoteihin ulkoiluttamaan vanhuksia ja viettämään näiden kanssa aikaa.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun lyseon oppilaat ja opettajat keskittyvät yhden koulupäivän ajaksi auttamaan muita eri puolilla Oulua. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta