Siirry suoraan sisältöön

Kulttuuritapahtumat häviävät kalenterista - uusia peruutuksia jatkuvasti

13.3.2020

Koronavirus pyyhkäisee lähes kaikki yleisölle suunnatut kulttuuritapahtumat pois kalentereista. Menetys on kova, myös taloudellisesti.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi, Oulun Musiikkijuhlat, Oulu Sinfonia, Oulun teatteri, kaupungin kirjastot, Valve sekä Oulu-opisto ovat peruneet kaikki yleisötapahtumansa koronaviruksen takia.

Menetys on suuri sekä henkisesti että taloudellisesti, niin järjestäjille kuin yleisöllekin.

"Taloudelliset vaikutukset, jotka ovat tietysti erittäin merkittävät, selviävät lähiaikoina kun kokonaisuus käydään läpi", sanoo Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto.

Oulun Musiikkijuhlien kaikki tulevat konserttitilaisuudet perutaan valtioneuvoston antamien suositusten mukaisesti festivaalin loppuun eli 22. maaliskuuta asti. 

"On selvää, että tilanne on kaikkien toimijoiden kannalta täysin poikkeuksellinen. Festivaalin eteen on tehty valtava määrä työtä, ja toki peruminen on iso pettymys. Valtioneuvoston linjaus on kuitenkin tarpeellinen ja ymmärrettävä tässä tilanteessa", hän lisää.

Oulu Sinfonia peruu konsertit

Myös Oulu Sinfonia peruu kevään 2020 konserttitoiminnan. Kaikki konsertit on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Oulu Sinfonia on yhteydessä kaikkiin lipun ostaneisiin asiakkaisiin, joiden yhteystiedot löytyvät Ticketmasterin järjestelmästä. Tilanteen poikkeuksellisuuden ja huomattavan mittaluokan johdosta lippuihin liittyviä peruutusvaateita ei pystytä käsittelemään välittömästi. Oulu Sinfonia tiedottaa tarkemmin, kun tilanne selkeää. Kevään kausikortin lunastaneille tiedotetaan toimenpiteistä myös erikseen.

Luuppi poisti kaikki yleisötapahtumansa

Museo- ja tiedekeskus Luupin vierailukohteissa, johon kuuluvat tällä erää Pohjois-Pohjanmaan museo, Oulun taidemuseo ja Tiedekeskus Tietomaa, perutaan kaikki yleisötapahtumat 14. huhtikuuta saakka.

"Tämä siis koskee luentoja, esityksiä, yleisöopastuksia, perhepäivää ja senioriklubia. Mahdollisuuksien mukaan siirretään tapahtumia, mutta näistä päätetään kevään mittaan tilanteen mukaan", kerrotaan Luupin tiedotuksesta. Tilannetta päivitetään tietojen tarkentuessa.

Kulttuurirakennukset ovat kuitenkin toistaiseksi avoinna normaalisti, mutta esimerkiksi näyttelykävijöiltä toivotaan tarkkaa käsihygieniaa ja siisteyttä.

Myös Oulu-opisto peruu kevään esitykset

Oulu-opiston kaikki kevään esitykset perutaan Teatterikuopalla, Pohjankartanossa, Syke-talolla, Oulunsalo-talolla ja Haukiputaan seurakuntakeskuksessa. Taidenäyttelyitä ja yleisöluentoja ei peruta toistaiseksi. 

Lisätietoja OMJ, Luupin tai Oulu-opiston tapahtumista voi tarkastella järjestäjien omista verkkosivustoista ja sosiaalisen median kanavista.

Oulun teatteri ja Valvekin peruvat tapahtumansa

Oulun teatteri peruu kaikki esitykset, vierailut ja tapahtumat 31.5. saakka. Myös muun muassa laajasti oululaisia koskettanut lasten ja nuorten teatterifestivaali perutaan. Oulun teatteri on suoraan yhteydessä lipun ostaneisiin asiakkaisiin. 

Niinikään kulttuuritalo Valveen yleisötapahtumat on päätetty perua ja talo suljetaan määräajaksi.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kulttuuritapahtumat kärsivät muiden alojen ohessa koronaviruksen vaikutuksista. Kuvaaja: Carita Forsman

Liittyvät sisällöt

Lue myös