Siirry suoraan sisältöön

Luovia ammatteja esille – Proton näyttelyyn tuodaan paikallisten oppilaitosten osaamista

21.2.2023

Oulun muotoilukeskus Protossa avataan perjantaina 24. helmikuuta näyttelykokonaisuus Muotoutumassa – New Design from the North, joka toteutetaan yhteistyössä pohjoissuomalaisten muotoilu- ja arkkitehtuurioppilaitosten kanssa.

Näyttelyssä ovat mukana kolme alueen suurinta oppilaitosta, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Koulutuskuntayhtymä OSAO:n taideteollisuusalat sekä Oulun yliopiston arkkitehtuurin osasto.

”Pidän tärkeänä, että pohjoista muotoiluosaamista ja alan koulutusta tuodaan esille alueella. Toivottavasti yhteistyö muotoilukeskus Proton kanssa piristää alaa ja vahvistaa sen näkyvyyttä niin suurelle yleisölle kuin opiskeluvaihtoehtoja pohtiville”, sanoo koulutuskuntayhtymä OSAO:n koulutuspäällikkö Leena-Kaisa Isotalo Proton tiedotteessa. Näyttely järjestetään samoihin aikoihin oppilaitosten yhteishaun kanssa.

Näyttelyssä on esillä arkkitehtuurin, jalometallialan, puusepänalan, vaatetus- ja tekstiilimuotoilun ja teollisen muotoilun oppilastöitä.

”On tärkeää nostaa alan koulutustarjontaa esiin sekä kertoa käytännön esimerkein millaisia tulevaisuuden tekijöitä oppilaitoksissamme kouluttautuu”, korostaa Lapin yliopiston yliopisto-opettaja Milla Johansson.

Laaja alueellinen oppilaitosyhteistyö on Protolle tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. Juuri opiskelijajäsenyyden lanseerannut yhdistys toimii näyttelyn myötä linkkinä oppilaitosten välillä ja vahvistaa Oulun ja Rovaniemen yhteyttä pohjoisina muotoilualan toimijoina.

”Tavoitteenamme on kehittää pohjoissuomalaista muotoilua, ja näyttelyn kautta voimme tuoda nuorille tietoa erilaisista luovien alojen ammateista”, toteaa Proto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Rauma.

Muotoutumassa – New Design from the North -näyttely on avoinna muotoilukeskus Protossa 24.2.–25.3. 2023 keskuksen aukioloaikoina. Viimeisellä esilläoloviikolla Lapin yliopiston osasto siirtyy Rovaniemelle osaksi Arctic Design Weekin ohjelmaa. Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 23.2. klo 17–19. Lisätietoja: https://proto.fi/muotoilukeskus/

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuvassa oleva Valonpisara-valaisin on Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Linnea Virtasen suunnittelema. Kuva: Ville Rinne

Lue myös

Lue lisää aiheesta