Siirry suoraan sisältöön

Luovan Farmin nuoret toivat OULU-kirjaimet Madetojan puistoon

25.5.2021

Madetojan puistossa, Pokkisen ja Kolmiotalon välissä, paljastettiin lauantaina Luovuus+ -projektin tuottajavalmennettavien OULU-kirjaimet -tilataideteos, joka samalla on monipuolinen tuottajaosaamisen taidonnäyte. OULU-kirjaimet on paikallaan ensi sunnuntaihin saakka ja sitä saa kuka tahansa käydä maalaamassa.

Luovuus+ -projektin Luova Farmi -valmennusohjelma luo koulutusta vailla oleville oululaisille nuorille polkuja luovien alojen työelämäverkostoihin. Valmennettavat kehittävät ja tekevät näkyväksi itse hankittua osaamistaan ja hankkivat tärkeitä yhteyksiä luovien alojen työelämään.

OULU-kirjaimet -teoksen tekijät paljastivat viime lauantaina opinnäytteensä pienessä tihkusateessa.

Nousevia kykyjä luoville aloille

Projekti tavoittelee nuorten työllistymisvalmiuksien parantamista mutta samalla myös luovien alojen toimijoiden työllistämisosaamisen vahvistamista.

”Valmennettaviemme tilanteet vaihtelevat. Joku on työtön työnhakija, toinen vielä etsii opiskelupaikkaansa, kolmas tulee opintojen ja työelämän välivaiheessa lisäoppia saamaan. Kaikki he tulevat vahvistamaan osaamistaan ja etsimään reittiään työelämään. Kauttamme kulkee tulevia kykyjä”, kertoo projektityöntekijä Hanna Jakku Luovuus+ -projektista.

Jakku painottaa verkostoitumisen tärkeyttä.

"Verkostoituminen on erittäin tärkeää, kun nuori aikoo työllistyä luoville aloille. Sinun on tunnettava oikeat ihmiset, ja heidän pitää tietää osaamisestasi", hän sanoo.

Kolme kuukautta antaa varmuutta

Luova Farmi -valmennusohjelmat ovat kolme kuukauden mittaisia projekteja, joiden aikana nuoret saavat ensikosketuksen luovien alojen toimintakenttään. Luovalta Farmilta nuori jatkaa luovien alojen yrityksissä ja yhdistyksissä toteutettaviin työkokeilujaksoihin. Valmennusohjelmat ja työkokeilut on tarkoitettu 17-29-vuotiaille oululaisille.

OULU-kirjainten tekijät Linnea Halkola, Oona Penttilä ja Olivia Bryan kertovat kuin yhdellä suulla, kuinka ovat OULU-kirjaimet -työn parissa oppineet esimerkiksi projektityöskentelyä, yhteyksien luomista alan ihmisiin ja aikatauluttamista.

"Tässä oppii luottamaan itseensä, saa luovilla aloilla tarvittavia taitoja ja voi ihan käytännössä verkostoitua erilaisten luovien ammattilaisten kanssa", Oona Penttilä kiteyttää.

Kaikki saavat maalata kirjaimia

OULU-kirjaimet on paikallaan sunnuntain 30. toukokuuta iltakuuteen saakka. Tarkoitus ja toive on, että oululaiset katutaitelevat kirjaimet uuteen uskoon tuona aikana, ja ehkä jopa useaan kertaan.

Luovan työskentelyn kynnystä alentaakseen Halkola, Penttilä ja Bryan sekä Oulun Katutaide Ry:n Henri Honkanen jo malliksi spreijasivat omia juttujaan teoksen kylkiin.

Henri Honkanen näytti mallia ja OULU-kirjaimet saivat väriä pintaansa.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
OULU-kirjaimet ovat Madetojan puistossa nähtävillä sunnuntaihin 30. toukokuuta saakka. Kuvat: Juha Näppä

Lue myös