Siirry suoraan sisältöön

Luontopuhetta Loppulasta: ajankohtaista puhetta ja musiikkia ihmisen ja luonnon suhteesta

5.9.2021

Onko luonto vain Instagramia varten? Alistammeko maiseman taideteostemme vangiksi? Kuuntele ja katsele keskustelua ja huuliharppumusiikkia ihmisen ja luonnon suhteesta.

Oulun juhlaviikkojen ja Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteisessä tapahtumassa Sanginjoen suojelualueella mukana on valokuvataidetta, huuliharppumusiikkia ja kiehtovia keskustelijoita. Ohjelman ensiesitys oli 26. elokuuta Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla.

Keskustelun avaa valokuvaaja Joel Karppanen, jonka Nature Expedition -sarja pohtii ihmisen luontosuhdetta kuvakerronnan kautta. Miksi reissata ottamaan selfie ikonisissa luontokohteisssa, joista on tehty kuuluisia maalauksia ja otettu jo tuhansittain kuvia?

Karppasen kuvasarjan innoittamia teemoja puivat myös Pohjanmaa-Kainuun aluejohtaja Pirkko Siikamäki Metsähallitukselta, tietokirjailija, toimittaja Jenni Räinä. Keskustelua johdattelee kulttuuripersoona ja luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö.

Keskustelussa etsitään erilaisia näkökulmia niin luonnon kuin ihmisenkin kannalta katsottuna. Tapahtuman musiikista vastaa Jouko Kyhälä. Kyhälä on musiikin tohtori, jonka pääinstrumenttina on huuliharppu. Kansanmusiikkitaituri Kyhälä soittaa monissa suosituissa kokoonpanoissa ja tekee myös sooloesityksiä.

Tapahtuma on taltioitu Oulun juhlaviikkojen makrokonsertissa 12. elokuuta. Tapahtuman järjestävät Oulun juhlaviikot ja Metsähallitus yhdessä. Tapahtumalla testattiin uudenlaista Konsertti on retki -konseptia. Sanginjoen suojelualue siirtyi alkuvuonna 2021 Oulun kaupungilta Suomen valtiolle ja Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitoon.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta