Siirry suoraan sisältöön

Lumon Valoukot ilmestyivät ilahduttamaan OYS:n lapsipotilaita

13.11.2020

Lumo-valofestivaalilta tutut Valoukot ilahduttivat myöhään torstai-iltapäivänä lapsipotilaita Oulun yliopistollisen sairaalan ikkunoiden alla.

Lumon peruunnuttua korona takia, festivaalin järjestäjät päättivät selvittää, mitä osioita Lumosta voitaisiin toteuttaa turvallisesti. Valoukot olivat tästä pohdinnasta yksi lopputulos. 

“Selkeästi Lumon peruuntuminen oli pettymys monille, joten halusimme löytää vaihtoehtoisia tapoja ilahduttaa oululaisia marraskuun pimeydessä. Tarjosimme Oysille mahdollisuutta Valoukkojen vierailuun ja he tarttuivat siihen mielellään”, sanoo ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen

Parasta palautetta olivat hymyt

Valoukkojen takana on oululainen media-alan yritys Lentoi Filmsin luomus. Valoukot ovat olleet mukana Lumossa jo pari edeltävää vuotta.

”Lämmitti todella sydäntä, kun huomasimme, miten tärkeä juttu tämä oli varsinkin pienille potilaille. Parasta olivat hymyt ja se, kun Valoukot vilkuttelivat ja ikkunoista vilkuttelivat meille takaisin hymyillen. Tuli ehdottomasti sellainen olo, että olimme oikealla asialla ja yleisönä olivat ne, jotka tarvitsevat sitä eniten”, kommentoi Lentoi Filmsin toimitusjohtaja Acke Salo

Taiteessa on parantavia elementtejä

Valoukkojen ilmestymiselle valittiin sairaalan alueelta paikka niin, että muun muassa Oysin lasten syöpäosaston potilaat näkevät esityksen hyvin. 

”Syöpäosaston lapset joutuvat hoitojen takia muutenkin olemaan sisällä. Lasten kokema ilo ja positiivisuus tarttui meihin kaikkiin. Kiitämme Lumoa ja Valoukkoja tästä hienosta mahdollisuudesta ja toivomme, että perinne jatkuisi vaikka ensi vuonna”, sanoo Oysin erikoislääkäri Eila Suvanto.  

”Ylipäätään tällaiset kokemukset ovat elintärkeitä paranemisessa. Taiteessa on parantavia elementtejä, joten toivomme, että tulevaisuudessa saamme sairaalaan enemmän hyvää oloa tuovaa kokemuksellista taidetta”, hän lisää. 

”Varmasti joku lapsi piirtää ensi viikolla valoukkoja, ja kertaa näkemäänsä. Kaikille, joille tästä olen kertonut, on noussut valoisa hymy kasvoille”, Suvanto kiteyttää. 

Valoukkoihin voi törmätä Lumo-ilmiön merkeissä seuraavan viikon aikana muuallakin. Lumo-valofestivaali toivottaa kaikki osallistumaan, katso ohjeistus nettisivulta ouka.fi/lumo  

Valoukot sijoittuivat Oysin pihamaalle torstai-iltana niin, että lasten syöpäosaston pikkupotilaat näkivät ikkunoista koko esityksen. Kuva: Sanna Krook

Lue myös