Siirry suoraan sisältöön

Lumo-valofestivaali valloittaa tällä kertaa kaupungin kunnostetut kulmat

2.11.2021

Lumo Light Festival saapuu jälleen ilahduttamaan marraskuun pimeää aikaa. Festivaali tarjoilee kaupunkilaisten nähtäville 17 teosta, joista viisi jää esille pidemmäksi aikaa. Oman lisänsä keskustan tapahtumalle tuovat viisi aluetapahtumaa eri puolilla Oulua. Festivaali järjestetään 19.-21. marraskuuta.

Kesällä valmistunut Snellmaninpuisto pääsee nyt esille, kun Lumo tuo sinne väliaikaisen valoteoksen festivaalin ajaksi. Kunnostuksen yhteydessä puistoon tehtiin taidepolku, jonka varrelle on mahdollista sijoittaa erilaisia teoksia. Samuel Mäki-Kerttulan teos Wormhole saan kunnian vihkiä puiston käyttötarkoituksensa mukaisesti. Wormhole on elämyksellinen installaatio, joka kutsuu kokemaan valojen ja äänen luomaa todellisuutta tunnelin sisään.

Yksi pidempään jäävistä valoteoksista on Flowers of Life -kollektiivin Valon pilarit, joka sijoittuu Rotuaarin uudelle osuudelle. Se luo tunnelmaa kävelykadulle kuukauden ajan, 19. joulukuuta asti. Oulun liikekeskuksen tilaama teos on näyttämässä suuntaa sille, mitä tulevaisuuden jouluvalaistus voisi olla Rotuaarilla.

”Nyt on oikea aika päästä kokeilemaan valotaidetta kävelykeskustassa. Odotan innolla kaupunkilaisten ja kauppiaiden palautetta siitä, miten valotaide Tierna-ajan valaistuksena koetaan. Itselleni valotaide tässä pimeässä, loskaisessa ajassa tuo voimaa ja vapautta kaupunkitilaan”, kommentoi Leena Vuotovesi Oulun Liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja.

Terveysturvallisuus edelleen huomioitu

Tapahtumassa on mukana myös joukko keskustan ravintoloita ja kahviloita, jotka hemmottelevat kävijöitä herkullisilla Lumo menu -tarjouksillaan. Tapahtuma-alueen kartta, johon on merkitty niin teokset kuin mukana olevat ravintolat, on ladattavissa Lumon nettisivuilta.

Pääsääntöisesti ulkona järjestettävä festivaali on vetänyt parhaimmillaan yli 100 000 kävijää ihastelemaan valotaidetta. Tapahtuma on houkutellut ihmisiä liikkeelle myös kauempaa.

Lumon aluesuunnittelussa on huomioitu terveysturvallisuus väljentämällä tapahtuma-aluetta. Sisätiloissa yhtäaikaisten kävijöiden määrää rajoitetaan tarpeen mukaan.

Muita pidempiaikaisia teoksia:

- Luke Jerramin Gaia kauppakeskus Valkean kesäkadulla 30. marraskuuta asti

- Oulun yliopiston valokoulutuksen teos Kaivo Tietomaan vanhassa vesitornissa 12. joulukuuta asti

- Pia Leppänen-Keräsen ideoima, yhteisöllinen teos Haluaisin kuulua (parveen)! Valveen kahvilassa 19. joulukuuta asti

- Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttely Material Light on nähtävillä 2. tammikuuta 2022 asti

Koko ohjelma: ouka.fi/lumo

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Marraskuinen Lumo valofestivaali johdattaa tällä kertaa uusien, pitempään valaistujen kohteiden luo. Kuva: Carita Forsman

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta