Siirry suoraan sisältöön

Lumo-valofestivaali valaisee kaupungin tällä kertaa kotimaisin voimin

30.9.2020

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Lumo-valofestivaali on tänä vuonna kotimaisen valon juhlaa. Marraskuun 20.-22. päivinä Oulun kaupungin ydinkeskustan valaisee toistakymmentä teosta sekä erilliset aluetapahtumat. Teokset sijoittuvat pääosin keskustassa Kauppatorin, Hupisaarten ja Otto Karhin puiston väliselle alueelle.

Tällä kertaa, koronatilanteesta johtuen, festivaali järjestetään pelkästään kotimaisin voimin.

”Alkuvuoden ohjelmahaussa saimme runsaasti ehdotuksia, joista suurin osa tuli ulkomailta. Pandemian takia suunnitelmat menivät uusiksi ja nyt meillä on ilo esitellä runsaasti laadukkaita, kotimaisia teoksia”, kertoo festivaalin vastaava tuottaja Anna Lanas.

Lumon tämän vuoden teema on Ajassa, jossa etsitään vastauksia kysymyksiin, miltä näyttää ajan kulku, voiko ajassa matkustaa, tai miltä historia tai tulevaisuus näyttävät nykyvalossa.

”Lumo on täydellinen festivaali, joka tuo yhteisöllisyyttä, iloa, valoa ja elämyksiä, myös näin korona-aikana. Järjestämisen edellytyksistä keskusteltiin hyvissä ajoin kaupungin terveysjohtajan ja turvallisuusasiantuntijoiden kanssa. Tällä hetkellä onneksi näyttää, että ulkona, vapaassa kaupunkitilassa, on tapahtuma mahdollista järjestää turvallisesti. Toki varaudumme, että muutoksia voi tulla viime hetkelläkin”, huomauttaa ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

Järjestäjät ovatkin kiinnittäneet turvallisuuden takaamiseen paljon huomiota.

”Teospaikat ja esitysaikataulut on suunniteltu väljästi ruuhkien välttämiseksi. Lisäksi käytössä on vaihtoehtoisia reittejä teosten välillä ja paikalla on ohjaajia, jotka huolehtivat turvaväleistä. On tärkeää, että paikalle tullaan vain täysin terveenä, ja kehotamme jokaista ottamaan oman maskin mukaan”, lisää Anna Lanas.

Koko Lumo-valofestivaalin ohjelma 2020 julkistetaan 4. marraskuuta. Tapahtuma on Oulun kaupungin järjestämä, maksuton ja kaikille avoin festivaali. Samana viikonloppuna järjestetään myös Oulun Sarjakuvafestivaali, Oulun kansainvälinen Lasten ja nuorten elokuvafestivaali sekä Kaupunkimme-festivaali, yhteistyössä Lumo Light Festival Oulun kanssa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lumossa saadaan ihastella tänä vuonna pelkästään kotimaisia valotaideteoksia. Kuva: Esa Eirola.

Lue myös

Lue lisää aiheesta