Siirry suoraan sisältöön

Lumiveistoskisoissa ei iloita tänä vuonna, vaan helmikuussa 2022

4.11.2020

Perinteinen Nallikarin Talvikylä avautuu joka tapauksessa maaliskuussa hiihtolomaviikolle.

Nallikari Snow Festiä eli lumiveistokilpailuja ei koeta Perämeren rannalla ensi vuoden maaliskuussa. Koronaviruksen takia peruttu kansainvälinen ulkoilmatapahtuma järjestetään Oulussa suunnitelmien mukaan vuoden 2022 helmikuussa.

”Haku olisi pitänyt käynnistää ja osallistujien toimittaa piirrokset ja hakemukset. Jos tapahtuma sitten ei olisi onnistunutkaan, olisi se tietänyt ylimääräistä työtä kaikille osapuolille”, sanoo Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Walter.

”Viimeksi on tultu Meksikosta asti veistämään ja ajoissahan matkavaraukset pitää tehdä. Epävarma tilanne kokonaisuutena, joten siirrettiin suosiolla ensi vuoteen.”

Kisan luonne pidetään kansainvälisenä

Walter huomauttaa, että tiedusteluja on tullut entisiltä tapahtumaan hakijoilta ja veistäjiltä. Näkyvyyttä oululaiskisa on siis maailmalla saanut hyvin.

”Toki mietittiin, että tehdäänkö kotimaisilla voimilla pienempimuotoisesti, mutta tämä on aikoinaan ajateltu kansainväliseksi tapahtumaksi ja haluttiin pitää sama taso", perustelee Walter. 

Viime kerralla Nallikari Snow Festissä lumiveistoksista kilpaili yhdeksän joukkuetta yhdeksästä maasta ympäri maailman. Tapahtuma keräsi noin 8 000 kävijää.

Työmatkailijat löysivät Nallikariin

Nallikarin tähänastinen vuosi on Walterin mukaan ollut hyvä. Koronan takia ei majoituspalveluja ole tarvinnut sulkea.

”Kun vapaa-ajan matkustus hiljeni keväällä, erityisesti työmatkailijat löysivät Nallikarin mökkeihin ja huviloihin”, Walter sanoo.   

Nallikarin Talvikylä tullaan tämänhetkisen suunnitelman mukaan avaamaan kevättalveksi. Perinteisesti Talvikylään päästään hiihtolomaviikosta eli viikosta 7 alkaen.  

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vahvasti kansainvälinen Nallikari Snow Fest keräsi viime vuonna osallistujia yhdeksästä maasta. Kuva: Sami Hänninen/Visiokonsultit

Lue myös