Siirry suoraan sisältöön

Lukuviikko järjestetään lukufestarina myös Oulun kaupunginkirjastossa

19.4.2020

Oulun kaupunginkirjastossakin järjestetään ensi viikolla jälleen Lukuviikko. Sen teemana tänä vuonna on Luovuutta ilmassa! ja tietysti korona-tyyliin, se on virtuaalinen lukufestivaali.

Oulun kaupunginkirjastokin juhlii lukemisen, luovuuden ja tarinoiden voimaa, ja osallistuu Lukukeskuksen perinteiseen Lukuviikko-tapahtumaan, joka nyt poikkeuksellisesti järjestetään virtuaalisena.

Eri toimijat ympäri Suomen järjestävät Lukuviikolla omia tempauksiaan lukemiseen kannustamiseksi. Poikkeusoloissa on aikaa lukea – tuotamme etänä hyödynnettäviä sisältöjä ja Lukukeskus kutsuu osallistumaan luovilla lukutavoilla, tuottamalla tarinoita ja jakamalla omia lukukokemuksia ja kirjavinkkejä sosiaalisessa mediassa.

Kortti hukassa – ei hätää

Tällä hetkellä e-aineistot ovat kirjastojen tärkein palvelu. E-kirjapalveluihin on hankittu reilusti lisää sisältöjä ja etäkäyttöisestä eMagzista löytyy kesäkuun loppuun saakka myös Helsingin sanomat ja Maaseudun tulevaisuus. Palveluiden käyttämisestä on tehty uusia ohjevideota.

Tiekkö- ja OUTI-kirjastot ovat ottaneet käyttöön e-asiakkuuden. Se antaa kirjastokortittomille asiakkaille mahdollisuuden käyttää e-aineistoja tämän poikkeuskauden ajan.

Oulun oma ohjelma Lukuviikolla:

KirjastoLive joka arkipäivä klo 12 kirjaston Youtube-kanavalla:

Ma 20.4. Kirjailijavieraana Katariina Vuori

Ti 21.4. Lasten päivä: 3. luokkien kirjavinkkaus

Ke 22.4. Verkkolukupiirissä kirjana Anneli Kanto: Ihan pähkinöinä

To 23.4. Nuorten päivä: 7. luokkien kirjavinkkaus

Pe 24.4. Peliperjantai: Lauta- ja konsolipelit

Lisäksi:

Kirjaston Youtube-kanavalta löytyy myös kirjavinkkivideoita eri ikäisille. Lukuviikolla kanavalla julkaistaan joka päivä uusia vinkkejä.

Kirjastovisa löytyy aina keskiviikkoisin Oulun kaupunginkirjasto Instagram-tililtä @oulunkaupunginkirjasto. Lukuviikon kirjastovisan aiheena ovat ruotsalaiset dekkarit. Kirjastovisan kysymykset laatii Aki Huovinen. Osallistu ja testaa tietosi!

Lukuviikolla ilmestyy jälleen myös uusi jakso kirjaston Syvemmälle! -podcastista. Aiheena on tällä kertaa "Merellä - huomioita vesimassoista taiteissa". Podcast on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa.

Lisätietoa yllä olevista: www.ouka.fi/kirjasto

Valtakunnallisen Lukuviikon festariohjelman löydät täältä www.lukuviikko.fi

-

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään 20.-24. huhtikuuta. Lukeminen kannattaa aina, myös korona-aikaan.

Lue myös