Siirry suoraan sisältöön

Kirjaston uusi Lukumetka osallistuu vauva- ja päiväkoti-ikäisten arkeen

16.8.2020

Uutukainen Lukumetka-palvelumalli on käynnistymässä. Lukumetkassa kirjasto tekee tiivistä ja säännöllistä yhteistyötä neuvolan, varhaiskasvatuksen ja muiden lapsiperhe-työntekijöiden kanssa.

Lukumetkan tavoitteena on alle kouluikäisten lasten ja perheiden lukemaan innostaminen ja lukuharrastuksen lisääminen sekä kirjaston palveluista ja tapahtumista tiedottaminen lapsiperheille.

Kaikki sai alkunsa Oulun kaupunginkirjaston Meidän perhe lukee – yhdessä tarinan äärellä -hankkeesta, jossa pohdittiin Oulun neuvola- ja varhaiskasvatuspalvelujen sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, miten kirjasto tavoittaisi kaikki oululaiset lapsiperheet.

Tämän inspiroimana syntyi Lukumetka, jossa kirjasto tiedottaa perheitä palveluistaan neuvolan kautta jo odotusaikana ja osallistuu muun muassa perhevalmennusmessuille.

Satuhetkiä ja kirjastovierailuja

Jokainen oululainen vauva saa neuvolasta Suomen Kulttuurirahaston lahjoittaman Lukulahja lapselle -kassin mukana virikekuvan, jossa on tietoa Oulun kaupunginkirjaston palveluista. Kirjasto on mukana varhaiskasvatuksessa olevien lasten arjessa tarjoamalla satuhetkiä ja vierailuja kirjastoissa ja kirjastoauto Onnelissa. Lukuhöperö-diplomilla innostetaan eskareita yhteisiin lukuhetkiin.

Perheille suositellaan lukemista kirjastoissa, kirjastoautoissa ja monipuolisesti verkon kautta. Kirjasto on aktiivisesti mukana erilaisissa perhetapahtumissa markkinoimassa palvelujaan ja järjestää myös itse tapahtumia lapsiperheille, vauvalorutuokioita, satuhetkiä ja muuta mukavaa.

 Tarkempaa tietoja Lukumetkasta löydät Lukumetka-sivuilta: www.ouka.fi/lukumetka.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lukumetkaan saa eväitä jo neuvolasta.

Lue myös

Lue lisää aiheesta