Siirry suoraan sisältöön

Lukiot siirtyvät etäopetukseen joulukuussa

27.11.2020

Oulun kaupungin lukiot siirtyvät etäopetukseen ajalle 7.-16.12. Etäopetusajankohta on ajoitettu siten, että ensi viikolla alkava uusi opintojakso voidaan aloittaa lähiopetustunneilla ja huolellisella valmistautumisella.

Etäopetukseen siirrytään, koska maskisuositus ei vähennä tässä epidemian vaiheessa riittävästi leviämisen riskiä lukioissa, joissa suojaetäisyyksiä ei voida varmistaa. Viimeisten viikkojen aikana tartuntoja ja altistumisia on esiintynyt useassa lukiossa.

”Maskien käyttö aiheuttaa lukioissa merkittävän jäteongelman. Ne saattavat aiheuttaa myös pahoinvointia, migreeniä ja allergioita sekä huonoa oloa monille muille”, lukiojohtaja Pekka Fredriksson taustoittaa etäopetukseen siirtymisen syitä.

Kymmenen päivää kestävä etäopetusjakso auttaa katkaisemaan mahdolliset tartuntaketjut.

”Opiskelijoita on viime aikoina ollut enemmän pois koulusta sairauden, taudin pelon tai joko omaehtoisen tai viranomaisen määräämän karanteenin takia, jolloin opetusta ei voida järjestää yhdellä ja yhdenmukaisella tavalla. Etäopetuksella voidaan varmistaa tasapuolinen ja kaikkien saavutettavissa oleva opetus”, Fredriksson lisää.

Opinto-ohjausta ja erityisopetusta voidaan järjestää suunnitellusti ja tarvittaessa myös lähitoimintana.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion käytävä
Lukioiden käytävät hiljenevät joulukuussa kymmenen päivän ajaksi. Kuva: Esa Eirola.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta