Siirry suoraan sisältöön

Luistelukenttiä valmistuu eri puolille Oulua viikonlopuksi

11.12.2020

Useiden urheilukeskusten luistelukentät ovat luistelukunnossa lauantaina. Luonnonjääkenttien valmistumisen toivotaan helpottavan ajoittaista ruuhkaisuutta Pateniemen ja Raksilan tekojäillä.

Luonnonjäiden luistelukenttiä valmistuu eri puolille Oulua viikonlopuksi. Luistelemaan pääsee näillä näkymin lauantaina Castrenin, Niittyaron, Lintulan sekä Maikkulan urheilukeskuksissa. Myös Pateniemen urheilukeskuksen tekojääkentän vieressä oleva luonnonjääkenttä saadaan valmiiksi viikonlopuksi.

”Ilmat luistelukenttien jäädyttämisille ovat nyt otolliset”, kertoo ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival.

Kiimingissä luistelukunnossa ovat Jäälin Laivakankaan kenttä ja kaukalo sekä Kiimingin urheilukeskuksen kaukalo. Ylikiimingissä ovat käytössä kaukalo ja luistelualue, ja Vesalan kenttä valmistuu perjantaina. Haukiputaalla kirkonkylän kaukalo on käytössä. Yli-Iissä kaukalo ja sen vieressä oleva luistelualue ovat luistelukunnossa.

”Lisää luistelukenttiä työstetään parhaillaan eri puolilla Oulua ja niitä saadaan käyttöön ensi viikon aikana”, sanoo Puolitaival.

Yleisenä merkkinä luistelukenttien valmistumisesta jatkossa on se, että niille on sytytetty valot päälle. Joillakin alueilla ilkivalta, kuten autoilla ajaminen kentillä, myöhästyttää luisteluolosuhteiden valmistumista. Liikuntapalveluista muistutetaan, että kentät tulee tässä vaiheessa rauhoittaa jäädytystöille.

Oululaiset ottaneet tekojääkentät omikseen

Sisäliikuntapaikkojen sulkeuduttua paine ulkoliikunnan harrastamiseen on luonnollisesti suurta. Oulussa on tähän mennessä päässyt luistelemaan lähinnä vain Pateniemen ja Raksilan tekojääkentillä, sekä ajoittain Yli-Iin ja Ylikiimingin luonnonjääkentillä.

”Nyt tilanne onneksi helpottuu, ja ruuhkaisuus tekojääkentillä vähenee”, sanoo Puolitaival.

Raksilan tekojäälle on pystytty tarjoamaan runsaasti yleisöluisteluaikoja nyt, kun ryhmäliikuntaharrastaminen kaupungin liikuntapaikoissa on keskeytetty muulta kuin huippu-urheilulta. Pateniemen uusi tekojääkenttä kaukaloineen on avoinna aamusta iltaan jokaisena viikonpäivänä yleisöluistelulle. Mahdollisimman laajoilla yleisöluisteluajoilla on haluttu turvata myös se, että ihmiset pääsisivät luistelemaan mahdollisimman väljästi ja turvaväleistä huolehtien.

Puolitaipaleen mukaan väkimääriä tekojääkentillä on seurattu ja valmius myös niiden sulkemiseen on ollut, jos väkeä olisi kertynyt liikaa. Liikuntapalveluista toivotaan, että luistelemaan ei mentäisi ryhmässä, vaan mieluiten oman perheen tai kaverin kanssa, jotta riski koronavirustartunnalle ei kasvaisi nykyisestä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Luistimet kannattaa viimeistään nyt kaivaa kaapeista esille. Kuva: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta