Siirry suoraan sisältöön

Loppulassa pidetään hiihtolomaviikon talvitapahtuma perjantaina

8.3.2023

Luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys järjestää hiihtolomaviikon perjantaina koko perheen maksuttoman ulkotapahtuman Loppulan entisen metsänvartijantalon ympäristössä.

Sanginjoen luonnonsuojelualueella on tehty tänä vuonna soiden ennallistamistöitä, ja metsäteillä liikkuu välillä työkoneita. Sanginjoen metsäladut, kävelypolut ja Loppulan pulkkamäki ovat tästä huolimatta kävijöiden käytössä koko hiihtolomaviikon.

Perjantaina Loppulassa entisen metsänvartijantalon ympäristössä järjestetään koko perheen ulkoilutapahtuma. Pulkkamäen, metsäretkeilyn ja hiihdon ohessa voi nauttia nuotiotulista, ja vaikka metsänvartijan talo on parhaillaan remontissa, kahvilavaunusta voi ostaa suolaista ja makeaa syötävää sekä kuumaa juotavaa. Kahvilavaunu on paikalla myös 11.–12.3. kello 11–16.

Loppulasta lähtee metsälatu aina Kivikkokankaalle asti. Myös kävelypolkuja on Korpilammelle ja Sanginjokivarren tulipaikoille. Opastettu metsäluontoretki on tarjolla perjantaina klo 12 ja 14.

Hiihtolomaviikolla kulkee myös pop-up -luontobussi Oulun keskustasta Sanginjoen luonnonsuojelualueelle. Bussi kulkee maanantaista perjantaihin Toripolliisilta klo 10, 11 ja 12 ja takaisin Sanginjoelta klo 12.30, 13.30 ja 14.30. Meno-paluu maksaa 15 € / henkilö ja mukaan mahtuu 7 henkilöä saapumisjärjestyksessä.

Sanginjoella on ollut runsaasti kävijöitä myös talvikaudella. Alueen hiljattain hallintaansa ottanut Metsähallitus on aurauttanut tänä talvena useita pysäköintialueita.

Loppulan talvitapahtuma perjantaina10.3. kello 12–16 Luontotalo Loppulan pihalla (Sanginjoentie 1101).

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Loppulan vanhaa metsänvartijan taloa remontoidaan parhaillaan, mutta sen pihapiirissä on ohjelmaa perjantaina.

Lue myös

Lue lisää aiheesta