Siirry suoraan sisältöön

Loppulan luontokahvilalle löytyi uusi yrittäjä – Naturest Oy tähtää aloitukseen kesällä aloitettavan remontin jälkeen

18.2.2022

Loppulan ystävät ry on valinnut Oulun Sanginjoella sijaitsevan Loppulan luontotalon tulevaksi yrittäjäksi Naturest Oy:n. Luontotalon kahvilatoimintaa pyörittämään haettiin viime syksynä yrittäjää. Noin 15 hakijan joukosta tehtävään valikoitui pitkän linjan luontopalveluyritys, jolla on ollut aiemmin toimintaa Siikalatvalla ja Oulussa.

Loppulan ystävät ry osti Oulun kaupungilta toukokuussa 2021 Loppulan entisen metsänvartijan talon, jonka mittavaa peruskorjausta suunnitellaan parhaillaan. Yhdistys toivoo pääsevänsä aloittamaan remontin kesän aikana. Loppula on tarkoitus uudistaa Sanginjoen luonnonsuojelualueen vierailijoita palvelevaksi luontotaloksi ja tapahtumapaikaksi.

Naturest Oy tarjoaa asiakkailleen oivalluksia ja hyvää oloa suomalaisessa metsässä. Jatkossa palvelutarjonta laajenee kahvilatarjontaan, jota yrittäjä odottaa innolla.

"Luontokahvila ja sen ympärille muodostuva palvelukokonaisuus ovat piste iin päälle toimintamme kehittämisessä. Toivomme, että Loppulan luontokahvilasta tulee kotoisa kohtaamispaikka retkeilijöille, kulttuuriväelle ja kaikille oululaisille. Kahvilan konsepti tulee perustumaan luontoon, kestävyyteen ja yhteisöllisyyteen”, kertoo Naturestin toimitusjohtaja Rita Porkka.

Osa tiloista jää virkistyskäyttöön

Naturestin kaikki osakkaat eli Rita Porkka, Raili Hokajärvi ja Riikka Heikkilä ovat metsäalan ammattilaisia.

”Sanginjoen ympäristö on kaikille yrityksemme osakkaille tuttu ja rakas, joten mihinkään aivan uuteen emme ole ryhtymässä", Porkka toteaa.

Yrittäjälle vuokrataan osa Loppulan talon kunnostetuista tiloista kahvilatoimintaan. Osa tiloista jää Loppulan ystävät ry:n käyttöön ja niitä voidaan vuokrata tapahtuma- ja kokouskäyttöön.

Metsähallituksen Luontopalvelut vastaa nykyisin Sanginjoen ulkometsästä. Luontopalvelut on lähtenyt parantamaan nopeasti alueen virkistyskäytön rakenteita, kuten uudet parkkialueet, wc:t ja talviauraus sekä antanut luvan Loppulan ystäville ylläpitää metsälatua.  

Kahvilaa pitävät osin Naturest ja osin Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys ry:n sekä Loppulan ystävien aktiivit. Viime talven tavoin Sanginjoelle on avattu metsälatuja muun muassa Kivikkokankaalta Loppulaan. 

Loppulassa pidetään latukahvilaa helmikuun lopun kahtena sunnuntaina 20.2. ja 27.2. sekä koko hiihtolomaviikon 5.–13.3. klo 12–17.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Loppulassa pidetään latukahvilaa auki helmikuun lopun kahtena sunnuntaina 20. ja 27. helmikuuta sekä koko hiihtolomaviikon. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Liittyvät sisällöt

Lue myös