Siirry suoraan sisältöön

Linnanmaan kampusalueen pääpysäkkien rakentaminen vauhtiin toukokuussa

6.5.2020

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut käynnistää Linnanmaan pääpysäkkien rakennustyön tällä viikolla.

Yliopiston kampus Iaajenee merkittävästi, kun Oamk siirtää toimintonsa Linnanmaalle.

Nykyiset Erkki Koiso-Kanttilan kadun joukkoliikennepysäkit eivät palvele kasvavia matkustajamääriä. Pääpysäkkien rakentamisessa varaudutaan telibussien vaatimaan lisätilaan, lisätään pysäkkikatoksien kapasiteettiä sekä parannetaan katuympäristön laatua.

Erkki Koiso-Kanttilan kadun liikennejärjestelyjen muutoksilla rauhoitetaan yliopiston pääpysäkkien ja pääoven välinen katualue.

Urakka sisältää kaksi joukkoliikenteen linja-autopysäkkiparia, katurakenteen uusimista, liittymäjärjestelyt pysäköintialueille, katuvalaistuksen uusimisen sekä katuviheralueiden rakentamisen.

Rakentaminen alkaa viikolla 19 ja työt valmistuvat elokuussa 2020. Rakennustyö aiheuttaa liikennehaittaa työmaa-alueen läheisyydessä. Urakka-alueella on käytössä rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt koko urakka-ajan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Erkki Koiso-Kanttilan kadun liikennejärjestelyjen muutoksilla rauhoitetaan yliopiston pääpysäkkien ja pääoven välinen katualue.

Lue myös

Lue lisää aiheesta