Siirry suoraan sisältöön

Huhtikuussa ovensa avannut Likke saanut lämpimän vastaanoton – tapahtumat ja tempaukset elävöittävät toimintaa

20.6.2023

Uudella Kierrätyskeskus Likellä käy asioimassa päivittäin satoja ihmisiä. Kiertokaari avasi uuden keskuksen Limingantulliin Jääsalontielle huhtikuussa. Likelle voi lahjoittaa hyväkuntoista kierrätystavaraa, joka toimitetaan myyntiin myymälään. Lisäksi tiloissa järjestetään erilaisia tempauksia ja paikalla on maksuton liikuntavälinelainaamo.

Liken toiminnoista vastaava työnjohtaja Mika Inkala kertoo asiakkaiden olleen tyytyväisiä uuteen kierrätyskeskukseen. Inkalan mukaan asiakkaat ovat kiitelleet Liken edullisia hintoja, laajaa palveluvalikoimaa sekä valoisaa ja esteetöntä myymälää.

“Loppujen lopuksi meidän tehtävämme on palvella ihmisiä. Likke on saanut paljon kiitosta alueen asukkailta”, Inkala hymyilee.

Inkalalle erinomainen asiakaspalvelu on sydämen asia. Hän painottaa, että asiakkaiden lisäksi myös työntekijöiden moninaisuus on huomioitu. Työ- ja harjoittelumahdollisuuksia on tarjolla monen ikäisille sekä eri lähtökohdista ja kulttuuritaustoista tuleville.

Paljon muuta kuin kierrätyskeskus

Kiertokaaren kunnianhimoisena tavoitteena on rakentaa Likestä paljon muutakin kuin kierrätystavaran myyntipaikka. Se on arjen kiertotalouden keskittymä sekä elämyksellinen ihmisten kohtaamis- ja neuvontapaikka.

Inkala kertoo, että jatkossa Likellä järjestetään monia kierrätysaiheisia tapahtumia ja työpajoja. Esimerkiksi toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestetyssä taidetyöpajassa Liken asiakkaat pääsivät maalaamaan kierrätyspuusta valmistettuja puuelementtejä.

Puumerkkejä maalattiin tuolloin lähes 400 kappaletta. Niistä koottiin juuri parhaillaan Liken aulaan näyttävä yhteisötaideteos.

Kiertotalous­areena kokosi alan toimijat

Uusi kiertotaloustapahtuma, Kiertotalousareena, kokosi toukokuussa alan toimijat Oulun Tullisaliin. Tapahtumaa koordinoi BusinessOulun Kiertotalousklusteri sekä Liiketoimintaa kiertotaloudesta -hanke, ja yhtenä järjestäjänä mukana oli myös Kiertokaari.

Kiertotalousareena sisälsi sekä alan ajankohtaisiin asioihin keskittyvän seminaarin että kaikille avoimet messut, jotka olivat alueen kiertotaloustoimijoiden esittely- ja kohtaamispaikka. Messuille saapui noin 50 alan näytteilleasettajaa. Onnistuneelle tapahtumalle suunnitellaan jatkoa myös tulevina vuosina.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kierrätyskeskus Likke avattiin viime huhtikuussa. ”Keskus on paljon muutakin kuin kierrätystä varten”, sanoo työnjohtaja Mika Inkala. Kuva: Sari Arffman

Lue myös

Lue lisää aiheesta