Siirry suoraan sisältöön

Leväsuon aseman uusiminen turvaa sähkönsaantia Oulussa

1.9.2021

Fingrid uusii Oulussa sijaitsevan, vuonna 1960 rakennetun ja tiensä päähän tulleen Leväsuon-sähköaseman. Asema on tärkeä osa kasvavan Oulun kaupungin sähkönsiirtoverkkoa. Uusi kytkinlaitos parantaa alueen sähkönsyötön toimitusvarmuutta ja on välttämätön investointi oululaisten sähkönsaannin turvaamiseksi, todetaan verkkoyhtiöstä.

Vanha kytkinlaitos puretaan, sillä se ei enää vastaa teknologialtaan, kapasiteetiltaan eikä toimitusvarmuudeltaan nykyajan vaatimuksia.

”Uusi kytkinlaitos on rakenteeltaan kaasueristeinen sisäkytkinlaitos ja se vie vähemmän tilaa kuin nykyinen. Urakassa yhteydessä myös sähköaseman läheisiä voimajohtopylväitä uusitaan voimajohtojen järjestelemiseksi uudelle sähköasemalle”, kertoo projektipäällikkö Hannu Heikkinen Fingridiltä.

Skarta voitti tarjouskilpailun

Sähköasemaurakan tarjouskilpailun voitti Skarta Group Oyj:n tytäryhtiö Skarta Finland Oy, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista rakennushankkeista. Urakka alkoi elokuun puolivälissä ja sen on määrä valmistua vuoden 2023 aikana. Urakkaan sisältyvät muun muassa sisäkytkinlaitosrakennus sekä maanrakennus- ja maisemointityöt.

”Olemme iloisia saadessamme olla mukana kehittämässä Oulun, pohjoisen tärkeän, Suomen viidenneksi suurimman kaupungin sähkönsaantia. Skartalla on osaavaa henkilöstöä ja tämä uusi sähköasema on meille tuttua tekemistä”, toteaa Pekka Nissinen, Skartan työpäällikkö.

Kantaverkko yhdistää tuottajat

Skarta Group Oyj keskittyy erikoisrakentamisen lisäksi muun muassa hiilineutraaleihin teollisuus- ja tuulivoimahankkeisiin. Tavoittelemme kannattavaa kasvua ja näemme erinomaisia kasvumahdollisuuksia kaikilla liiketoiminta-alueillamme. Skartan pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on tällä hetkellä yli 150 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa.

Fingrid Oyj on kantaverkkoyhtiö, joka vastaa koko Suomen laajuisesta sähkönsiirron runkoverkosta. Sen vastuulla ovat kantaverkon käytön suunnittelu ja valvonta sekä verkon ylläpito ja kehittäminen. Kantaverkko yhdistää sähköntuottajat ja kuluttajat ja mahdollistaa näiden osapuolten keskinäisen sähkökaupan koko valtakunnan tasolla. Lisäksi Fingrid huolehtii sähkönsiirron ulkomaanyhteyksistä sekä edistää sähkömarkkinoiden toimintaa pitämällä siirtoyhteydet sopivina eri maiden välillä.

Leväsuon sähköaseman rakennusurakka on määrä valmistua vuoden 2023 aikana. Kuva: Skarta

Lue myös