Siirry suoraan sisältöön

Leikkiä, näyttelyitä, taidetta ja toimintaa – Luupin eri kohteet kutsuvat kävijöitä

31.5.2022

Museo- ja tiedekeskus Luuppi tarjoaa kivoja ja monipuolisia kohteita kesäpäivien ratoksi niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Osa kohteista palvelee läpi kesän, osa esimerkiksi heinäkuun ajan.

Kierikkikeskuksessa kesäkausi on juuri pyörähtänyt käyntiin. Kivikautta monipuolisesti ja havainnollisesti esittelevä arkeologinen näyttely tarjoaa nähtävää ja opittavaa kaikenikäisille. Juhannukseen saakka Kierikkikeskus on avoinna maanantaista perjantaihin, heinäkuussa ja elokuun alkupuolella myös viikonloppuisin.

Kesäkuun puolivälissä Kierikissä järjestetään taiteilija Kari Tykkyläisen vetämä moottorisahakurssi, ilmoittautumiset 6. kesäkuuta mennessä. Suosittuja yleisökaivauksia toteutetaan jälleen heinäkuussa ja Muinaismarkkinat kutsuvat elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Liput 0–10 euroa.

Oulun taidemuseo on avoinna läpi kesän, tiistaista sunnuntaihin. Alakerrassa on juuri avautunut Raimo Törhösen Snadisti retro -näyttely, jonka teosten keskeisiä aiheita ovat ihmiset ja eläimet.

Uusi näyttely on myös Kaija Hinkulan Play, joka kutsuu katsomaan jokapäiväistä ympäristöä toisenlaisesta vinkkelistä. Kuvataiteilijalle maalausinstallaatio on myös tutkielma taidemuseon tilasta. Teoselementit asettuvat seinien lisäksi tukirakenteisiin ja lattialle, ja teokseen tutustutaan sen lomassa kulkien. Yläkerran näyttelynä jatkaa Vilho Lammen Väkevä lakeus. Lasten kanssa näyttelyyn voi tutustua Muksuboksin kera. Liput 0–10 euroa.

Pohjois-Pohjanmaan museo palvelee koko kesän keskiviikosta sunnuntaihin. Perusnäyttelyiden rinnalle avattiin keväällä toiminnallinen Leikkilä-näyttely, jossa voi tehdä aikamatkan 1800–1900-lukujen vaihteen oululaislapsen elämään. Näyttelyssä voi myös leikkiä vaikkapa torikauppiasta tai kalastajaa. Vapaa pääsy.

Tiedekeskus Tietomaa yli 150 toiminnallisen kohteen kera palvelee koko kesän joka päivä.

Turkansaaressa uusi Vekaravintti

Turkansaaren ulkomuseo avataan 5. kesäkuuta, ja vierailemaan pääsee joka päivä elokuun loppuun saakka. Tämän kesän uutuus ulkomuseossa on toiminnallinen Vekaravintti.

Lähes sata vuotta sitten rakennetun navetan yliset on juuri pistetty uuteen uskoon. Laaja leikkitila ja toiminnallinen näyttely vievät 1940–1950-lukujen tunnelmaan. Vintiltä löytyvät esimerkiksi vanhan ajan luokka, kauppa, keittiö ja kammari. Lähes kaikkeen saa koskea, ja uudistettu tila tarjoaa leikkimahdollisuuksien lisäksi mukavasti tietoa myös kyseisen ajan lapsuudesta.

Vekaravintin avajaisia vietetään heti museon ensimmäisenä aukiolopäivänä. Luvassa on ainakin työpajoja ja eläinvieraita. Juhannus Turkansaaressa on monille mukava perinne, joka onnistuu myös tänä kesänä. Liput 0–10 euroa.

Lisäksi myös nämä:

  • Merimiehenkotimuseo idyllisessä Pikisaaressa avaa ovensa 8. kesäkuuta. Matilan talossa, Oulun vanhimmassa puutalossa, toimiva museo on avoinna joka päivä, ja sisäänpääsy on ilmainen.
  • Oulunsalon kotiseutumuseo puolestaan kutsuu kävijöitä heinäkuussa keskiviikosta sunnuntaihin. Vapaa pääsy.
  • Pateniemen sahan museo on avoinna 4.–31. heinäkuuta sunnuntaista torstaihin. Vapaa pääsy.
  • Oulun linnan kellarikin kuuluu Luupin kohteisiin. Vanhan ruutivaraston viileiden kiviseinien suojissa voi vierailla pääsymaksutta Tähtitornin kahvilan aukioloaikoina.

Tarkemmat päivämäärät ja esimerkiksi juhannuksen aukiolot sekä tuoreimmat tiedot tapahtumista löydät osoitteesta ouka.fi/luuppi.

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Turkansaari on erinomainen koko perheen vierailukohde. Siellä on uutta esimerkiksi lapsille tarkoitettu Vekaravintti. Kuva: Anne Vähäsalo/Luuppi

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta