Siirry suoraan sisältöön

Laulava poliisi Petrus Schroderus joulukonsertin tähtenä Oulun tuomiokirkossa

12.12.2020

Oulun tuomiokirkosta lähetetään Petrus Schroderus Live! – En etsi valtaa loistoa -joulukonsertti lauantaina 12. joulukuuta. Suorana striimattavassa konsertissa ovat mukana myös Oulunsalo Ensemblen jousikvartetti Sinikka Ala-Leppilammen johdolla, pianisti Markus Vaara sekä Lauri Salovaara, joka juontaa tilaisuuden.

”Odotan innolla tilaisuutta. Osaltani tämä on viimeinen täyspitkä joulukonsertti tälle vuodelle ja ihan viimeisiä keikkoja ylipäänsä. Vuosi on ollut meille kaikille hyvin raskas ja olen iloinen, jos musiikkini on voinut jakaa sitä taakkaa”, sanoo Petrus Schroderus.

”Kokemuksena tyhjälle kirkolle laulaminen on erikoinen, mutta tieto siitä että kotikatsomoissa on tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa, tekee esityksestä erityisen. Toivottavasti saamme annettua sellaisen konsertin, joka antaa lisää uskoa tulevaan”, Schroderus toteaa.

Konsertissa kuullaan muun muassa kappaleet En etsi valtaa loistoa, On hanget korkeat, nietokset ja Finlandia, jotka ovat kaikki Jean Sibeliuksen käsialaa. Sibeliuksen päivää ja suomalaisen musiikin päivää vietettiin aiemmin viikolla.

Mukana on myös paljon toivottu Rakastan sinua, elämä. Tilaisuudessa on mahdollisuus lähettää terveisiä läheisille ympäri maailmaa. Näitä voi lähettää sähköpostilla suoraan tapahtuman juontaja Lauri Salovaaralle osoitteeseen lauri@laurisalovaara.com

Somevideo huippusuosittu

Oulun poliisissa vanhempana konstaapelina työskentelevä Petrus Schroderus lauloi itsensä lopullisesti ihmisten sydämiin tämän vuoden huhtikuussa Poliisin julkaisemalla videolla Rakasta elämää - Uusi päivä koittaa vielä.

Videota on katsottu sosiaalisessa mediassa miljoonia kertoja ympäri maailman.  Lisäksi Schroderuksen versiota Jean Sibeliuksen Finlandiasta on katsottu YouTubessa yli 900 000 kertaa ja kappaletta Oi Jouluyö yli 660 000 kertaa.

Petrus Schroderus Live! En etsi valtaa loistoa -joulukonsertti lähetetään suorana lähetyksenä Oulun tuomiokirkosta lauantaina 12.12.2020 klo 18.00 alkaen. Livestriimi avataan nähtäväksi kello 17.00 ja kesto on yksi tunti. Liput osoitteesta http://www.ticketmaster.fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
"Vuosi on ollut meille kaikille raskas ja olen iloinen, jos musiikkini voi jakaa sitä taakkaa", sanoo Petrus Schroderus.

Lue myös

Lue lisää aiheesta