Siirry suoraan sisältöön

Lastenjatsit hytkytään ensi kertaa tulevana sunnuntaina Hupisaarten kesäteatterilla

31.7.2020

Perinteiset Lastenjatsit järjestetään ensi kertaa Hupisaarten uudella kesäteatterilla tulevana sunnuntaina 2. elokuuta. Koko perheen tapahtumassa esiintyvät Risto Järvenpää & Tatsia ja Janssia sekä Liikkuva Laulureppu.

Lastenjatsit on ensimmäisiä tänä kesänä Hupisaarten kesäteatterilla järjestettäviä tapahtumia. Yleensä Lastenjatsit on järjestetty pikniktapahtumana puistossa taivasalla, mutta nyt omia eväitä nautitaankin teatterikatsomossa katoksen suojassa.

"Tänä kesänä ei ole juurikaan ollut lastentapahtumia, joten on hienoa, että koronatilanne sallii Lastenjatsien järjestämisen. Jotta voimme taata riittävät turvavälit, myymme tapahtumaan puolet vähemmän lippuja kuin tavallisena kesänä", kertoo Lastenjatseja vuodesta 1988 järjestänyt Risto Järvenpää.

Uutta ja vanhaa luvassa

Tänä päivänä harvemmin keikkaileva Järvenpään Tatsia ja Janssia -orkesteri esiintynyt jokaisilla Lastenjatseilla – ja niin myös tänäkin vuonna. Orkesteri on lastenmusiikin uranuurtaja ja levyttänyt yhteensä kolme lastenlevyä. Lisäksi musiikkipedagogina ja muusikkona työskennellyt Järvenpää on tehnyt musiikit Pikkumetsän aapisiin 2007 ja 2008.

Liikkuva Laulureppu on tehnyt omaa lastenmusiikkiaan jo kymmenen vuoden ajan. Viimeisin Haaveiden maa -levy julkaistiin viime vuoden lopulla. Keväästä lähtien orkesteri on esiintynyt lähinnä virtuaalisesti ja kesäkuussa julkaistiin laulureppujen 10-vuotisjuhlakonsertti yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen kanssa.

Lastenjatseille Liikkuva Laulureppu saapuu innosta hihkuen.

"On mahtavaa päästä taas elävän yleisön eteen! Konsertissa kuullaan kesäisiä lauluja, joita päästään leikkimään ja laulamaan yhdessä", kertoo laulaja, musiikintekijä Mari Rautio.

Lastenjatsit 2.8. klo 15–16.30 Hupisaarten kesäteatterissa. Liput 8 euroa ja niitä voi ostaa ennakkoon Musiikki-Kullakselta. Tilaisuudessa ei ole ruoka- ja juomamyyntiä, joten tapahtumaan kannattaa ottaa omat eväät mukaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jatsi laittaa takuulla pienen pepun heilumaan. Kuva: Aleksi Kari

Lue myös

Lue lisää aiheesta