Siirry suoraan sisältöön

Lasten uutiset avaavat Oulun varhaiskasvatuksen 120-vuotisjuhlan

22.2.2021

Keskiviikkona 24. helmikuuta Oulun varhaiskasvatus juhlii 120-juhlavuoden avajaisia suorassa nettitelkkarilähetyksessä. Kello 10 alkavan nettitapahtuman avaavat Oulun omat lasten uutiset.

Ketkä uutisia tekevät Valveen elokuvakoulun tuottaja ja elokuvakasvattaja Tommi Nevala?

”Oulun lastenkulttuurikeskukseen kuuluva Valveen elokuvakoulu on laatinut helposti lähestyttävän materiaalin, jota voi hyödyntää omien uutisten suunnittelussa ja toteutuksessa. Tavoitteena on, että juhlavuoden aikana lapset tekevät uutisia laajasti useilla päiväkodeilla.”

Kenen journalistinen näkökulma uutisissa on? Miksi pitää olla lasten uutisia?

"Lasten uutiset haluaa tuoda lasten äänen näkyviin ja kuuluviin. Lapset kertovat eri aiheista heille ominaisella tavalla. Lapset voivat tehdä uutisia heille merkittävistä ja kiinnostavista asioista."

"Aiheet voivat olla myös perinteisiä uutisaiheita, mutta käsittelytapa ja näkökulmat ovat lasten omaa luovaa itseilmaisua. Uutiset on lapsille erinomainen tapa harjoitella media- ja ilmaisutaitoja."

Onko vuoden mittaan tulossa lisää lasten uutisia?

"Tavoitteena on, että päiväkodit innostuvat tekemään uutisia runsaasti. Tämä on hieno mahdollisuus päiväkodeille tuoda mediakasvatuksellisuutta osaksi päiväkodin toimintaa ja kehittää lasten mediataitoja."

Ketä tässä nähtävässä uutislähetyksessä esiintyy?

"Mäntylä-Snellmanin päiväkodin eskareita, uutisankkureina muun muassa Pipsa ja Elsa."

Oulun varhaiskasvatuksen 120-juhlavuoden avaus tältä kanavalta!

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta