Siirry suoraan sisältöön

Lasten liikkumista halutaan tukea, vaikka perheissä olisi taloudellisia huolia

24.8.2020

Liikuntapalveluiden kautta seuroille jaetulla avustuksella saa harrastusmaksuihin rahallista tukea esimerkiksi Kärpissä ja Oulun Naisvoimistelijoissa.

Oululaisilla vähävaraisten perheiden lapsilla ja nuorilla on nyt mahdollisuus osallistua 11 oululaisen urheiluseuran toimintaan liikuntapalveluiden koordinoiman tuen avulla.

Kokeilussa on mukana Oulun Luistelukerho OLK, Kiimingin Kiekko-Pojat, Kiekko-Laser Juniorit, Oulun Kärpät 46, Oulun Luistinseura OLS, Oulun Pyrintö, Tervarit Juniorit, Oulun Palloseura-Jalkapallo, Oulun Naisvoimistelijat, Haukiputaan Heitto ja Kellon työväen urheilijat.

Toimintaan voi hakea mukaan ottamalla yhteyttä suoraan haluamaansa seuraan.

”Mukana on 11 urheiluseuraa, jotka edustavat eri lajeja ja lajiryhmiä. Kokeilun tavoitteena on tukea vähävaraisten perheiden lasten liikuntaa ja harrastamisen mahdollisuuksia seuroissa”, kertoo Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys.

Tukea voi saada 50 euroa kuussa

Avustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden 7–15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan perustoimintaa, jolla tarkoitetaan viikoittaista harrastamista seuran ohjatussa liikuntatoiminnassa. Tuki on korkeintaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi.

”Kevään osalta korona sekoitti monella tavalla seuratoimintaa, mutta toivottavasti nyt syyskausi käynnistyy suhteellisen normaaliin tapaan. Kannustaisin kaikkia niitä perheitä, joilla on syystä tai toisesta taloudellisesti tiukkaa, olemaan rohkeasti yhteydessä hankkeessa mukana oleviin seuroihin”, sanoo Epäilys.

Taloudellisia vaikeuksia voi perheissä esimerkiksi lomautusten, avio- tai avoerojen tai perheen runsaan lapsilukumäärän vuoksi. Avustuksen tavoitteena on edistää muidenkin kuin taloudellisesti hyvin toimeentulevien perheiden lasten ja nuorten harrastusta oululaisissa urheiluseuroissa.

Avustuksella myös tarjotaan varallisuudesta riippumatta kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuus aloittaa liikunnan harrastaminen tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti. Toisaalta tavoitteena on ehkäistä liikunnasta luopumista perheen taloudellisten haasteiden takia, jos harrastus on jo aloitettu urheiluseurassa.

Liikuntapalvelut sai erityisavustusta Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi 55 000 euroa vuodelle 2020. Kaupunki on jakanut avustuksen edelleen kohdeavustuksina paikallisille liikuntaa järjestäville rekisteröidyille yhdistyksille. Pilottihankkeeseen kutsuttiin mukaan urheiluseurat ja -lajit, jotka joutuvat käyttämään merkittävästi maksullisia liikuntapaikkoja junioritoimintansa pyörittämiseen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Luistelukerho on yksi kokeilussa mukana olevista urheiluseuroista. Kuvan lapset eivät liity aiheeseen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta