Siirry suoraan sisältöön

Lasten ja nuorten teatterifestivaalit Oulussa huhtikuussa kahden vuoden tauon jälkeen

23.2.2022

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleja vietetään Oulun teatterilla ja Kulttuuritalo Valveella viisipäiväisenä huhtikuun alussa, kahden vuoden tauon jälkeen. Luvassa on parisenkymmentä esitystä kaikenikäisille.

Koronapandemian vuoksi jo suunniteltu festivaaliohjelmisto ei ole päässyt vuosina 2020–2021 näyttämöille asti, vaan festivaali on järjestetty pienimuotoisesti virtuaalisesti.

”Tuntuu mielettömältä päästä kokemaan festivaalit ensimmäistä kertaa, koska edelliset kerrat ovat jääneet suunnittelun tasolle. Vähän sama kuin mikä fiilis on esitysten ensi-illassa: ajatus siitä, että tämä on ollut vielä joku aika sitten kuvitelman tasolla ja pian se on konkreettisesti jaettava teko”, kuvailee festivaalin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio tunnelmiaan.

”Nyt mielessä on päällimmäisenä ilo, kun näkee festivaalin toteutuvan, edellisten jäätyä kuvitteelliseen maailmaan pyörimään”, lisää Lehmuskallio.

Vierailijoita tulossa myös

Festivaalien ohjelmisto koostuu 19 esityksestä, joita on eri ikäisille. Festivaaleille saapuvat muun muassa Linnateatterin riemukkaiden kantaesitysten sarjaa jatkava Etusivun juttu, Pikku Kakkosesta tuttu Susanna Haaviston Varamummo ja Vaasan kaupunginteatterin Bapsilarometri 2021.

Suomen Näyttelijäliiton Vuoden teatterinäyttelijäksi äänestetty Miiko Toivainen tuo lavalle palkitun monologiesityksen transihmisyydestä Kepeä elämäni ja esittävien taiteiden fyysisen klovnerian ja nykysirkuksen ryhmän valtionpalkinnon kopannut Kallo Collective esityksensä Receptionists.

Oulun teatteri minikoossa

Oulun teatterin omat tuotannot festivaaleilla ovat Improa lapsille, jossa näyttelijät antavat ammattitaitonsa lasten käyttöön ja esitys kulkee lasten ehdoilla, Nuorten näyttämön Yhtä suurta perhettä ja Menuteatteri, jossa yleisö pääsee tilaamaan etukäteen valmistettuja draamaherkkuja.

”Hauskaa kun viikossa on samat periaatteet, kuin meidän muussa ohjelmistossa, eli mahdollisimman monenlaisia esityksiä. Festivaali on Oulun teatteri minikoossa lapsille ja nuorille. Olen tosi iloinen Kepeä elämäni - ja Fennofobia-esityksistä ja Stop Hatred Now -kokonaisuudesta. Niissä on nuorille painavia sisältöjä, mutta ne on helppo ottaa vastaan esitysten ja työpajan muodossa”, kertoo Lehmuskallio.

”Olen iloinen, että nuorille on tarjolla sellaista. Kun tietää, että lapset ja nuoret ovat jääneet korona-aikana paitsi monenlaista asioista, on arvokasta pystyä tarjoamaan heille tapahtumia, joihin osallistua livenä”, hän lisää tyytyväisenä.

Festivaali toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen, Jojo – Oulun Tanssin Keskuksen, Akseli Klonkin ja Flow Productionsin kanssa. Tutustu ohjelmistoon teatteri.ouka.fi/festivaali.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla nähdään muun muassa Pikku Kakkosesta tuttu Susanna Haaviston Varamummo. Kuva: teatteri

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta