Siirry suoraan sisältöön

Lasten ja nuorten teatterifestivaali toteutetaan Oulussa tänäkin vuonna virtuaalisesti

5.4.2021

Oulun teatterin lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään tänäkin vuonna koronarajoitusten takia normaalia pienimuotoisempana, virtuaalisena tapahtumana. Festivaaliviikolla 6.–10. huhtikuuta järjestetään lapsille, nuorille ja lapsiperheille pientä kivaa ohjelmaa, jota voi seurata myös turvallisesti kotoa käsin.

 

Festivaaliviikko avataan käyntiin tiistaina 6. huhtikuuta virtuaalisella Hyvänmielenilmauksella. Myllytullin koulun 3A, 4A ja 5A sekä 8 A ja B -luokkien opiskelijat ovat taiteilleet upeita vallankumousaiheen pohjalta ideoituja kuvia heille tärkeistä aiheista. Näitä kuvia jaamme teatterin sosiaalisen median kanavissa. Hyvänmielenilmaukseen voi osallistua myös kotisohvalta käsin, julkaisemalla omia hyvänmielensisältöjä somessa aihetunnisteella #hyvänmielenilmaus.

Viikon jokaisena päivänä julkaistaan myös näyttelijöiden lukemia satuja. Satujen kuuntelun yhteyteen on keksitty pientä mukavaa puuhaa, jota vanhemmat voivat lasten kanssa yhdessä kotona toteuttaa.

Lasten vaalipaneeli

Vallankumous-teeman innoittamana tämän vuoden teatterifestivaalille oli ohjelmistoon mukaan suunniteltu Lasten vaalipaneeli -tilaisuus. Vaalipaneelissa lapset ja nuoret olisivat päässeet esittämään heitä mietityttäviä kysymyksiä poliitikoilta. Vaikka tilaisuutta ei päästykään järjestämään, haluamme näiden lasten ja nuorten äänet kuuluviin. Siksipä julkaisemme festivaaliviikolla lasten ja nuorten kysymykset teatterin YouTubessa.

Teatteri Akseli Klonk on mukana Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla kahdella livetallenteella, jotka on toteutettu vuonna 2020 yhteistyössä ValveLiven kanssa. Tallenteet ovat näytelmistä Matkalla Myllylle, 3-103-vuotiaille ja Satu K 6-106-vuotiaille.

Satu K pohjautuu sanataiteilija Timo Harjun Satu kameleontille ja muita satuja sinulle -kirjaan. Tallenteen lisäksi nähtävissä on Harjun haastattelu. Keskiviikkona 7. huhtikuuta kello 13 Akseli Klonkin Facebook-livestä voi seurata Maailman Ympäri 80 päivässä -näytelmän lukuharjoituksia. Näytelmä nähdään kesällä Hupisaarten teatterilla.

Muita makupaloja nähtävillä

Näiden lisäksi jo kahteen kertaan peruuntuneesta Nuorten näyttämön Hybris-esityksestä näytetään makupaloja ja pätkiä somessa festariviikolla.

Teatterin omat tuotannot Menuteatteri ja Improa lapsille! harjoitellaan valmiiksi seuraavan vuoden festivaalia varten. Harjoituksiin kutsutaan erilliset päiväkoti- ja koululaisryhmät etäyleisöksi. 

Koko festivaaliviikon ohjelma on nähtävillä kootusti teatterin nettisivuilla osoitteessa: teatteri.ouka.fi/festivaali/virtuaaliohjelmisto-2021

Oulun teatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Tällainen meno oli vuonna 2019: Ready Steady Lift Off! -esitys menossa suuren näyttämön lämpiössä. Kuva: Oulun teatteri

Lue myös

Lue lisää aiheesta