Siirry suoraan sisältöön

Lasten ja nuorten ryhmämuotoinen harrastaminen voi alkaa uudestaan Oulussa

20.1.2021

Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi tänään keskiviikkona 20. tammikuuta, että alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoinen harrastaminen käynnistetään uudelleen.

Hyvinvointilautakunta päätti tänään kokouksessaan kaupungin johtoryhmän suosituksesta, että Oulun kaupungin hallinnoimia tiloja alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiselle harrastustoiminnalle avataan.

Purku koskee kuntosaleja, ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai muuhun ryhmäharrastetoimintaan ja koulutilojen iltakäyttöön käytettäviä varsinaisita tiloja sekä pukukoppeja.

Lisäksi uimahallit avataan alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiselle harrastustoiminnalle sekä läheteperusteiselle kuntoutukselle ajalle 21.1.-1.2.2021.

Sulku koskee yhä täysi-ikäisiä

Yli 18-vuotiaille tilat pysyvät suljettuina aiemman päätöksen mukaisesti 1. helmikuuta saakka, tämä koskee myös harrastavien lasten vanhempia.

Yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat, kuten kirjastot, nuorisotilat ja museot ja muut kulttuurilaitokset pysyvät suljettuina aiemman päätöksen mukaisesti 1. helmikuuta saakka.

Tilat avataan heti, kun se on mahdollista, mutta kaikki eivät kuitenkaan aukea vielä huomenna 21. tammikuuta. Oulun kaupunki tiedottaa tilojen avautumisesta tarkemmin heti, kun siitä on tarkempaa tietoa. Tilat ovat olleet suljettuna koronavirusepidemian vuoksi.

Abiturientit siirtyvät lähiopetukseen

Lisäksi Oulun kaupungin johtoryhmä on linjannut tänään, että ylioppilaskirjoituksiin tai muihin vastaaviin päättökokeisiin valmistava välttämätön lähiopetus voidaan järjestää lukioissa.

Oulun kaupungin lukioiden abiturientit siirtyvät lähiopetukseen torstaista 21. tammikuuta 2021 alkaen. Muu opetus järjestetään etäopetuksena rajoitusten voimassa ollessa 1.2.2021 saakka.

Lisäksi kaikki muut suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 1.2. saakka. Hyvinvointilautakunta päätti kokoontua 27.1.2020 kello 15 päättämään mahdollisesta rajoitusten purkamisesta tai laajentamisesta aiemmin, mikäli koronatilanne sen vaatii.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun uimahallit avataan alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiselle harrastustoiminnalle sekä läheteperusteiselle kuntoutukselle helmikuun alkuun asti. Sen jälkeen tilannetta arvioidaan jälleen uudelleen.

Lue myös

Lue lisää aiheesta