Siirry suoraan sisältöön

Lasten ja nuorten kaupunkikokous jälleen Teams Livenä

5.5.2021

Oulussa jo perinteeksi muodostunut lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestetään jälleen torstaina 6. toukokuuta. Nyt jo toista vuotta peräkkäin tapahtuma järjestetään koronan takia verkossa.

Lasten ja nuorten osallisuusryhmät tuovat omilta alueiltaan kokoukseen esityksiä, joiden toteuttamisesta kaupunkikokous päättää. Kaupunkikokouksella on käytettävissään 10 000 euron määräraha, jonka käyttökohteista kokouksessa päätetään. Päätökset määrärahan jakamisesta tekee osallisuusryhmien edustajisto.

Viime vuosina kaupunkikokouksessa määrärahaesityksistä toteutettaviksi on äänestetty salibandyvarusteita, lukollisia kaappeja, vaihtopenkkejä, lautapelejä ja viihdykettä koulujen välitunneille.

Osa esityksistä viedään eteenpäin päätöksentekoon lausuntoesityksinä eli kannanottoina eri asioihin. Koko yleisö pääsee äänestämään lausuntoesityksistä.  Kolme eniten ääniä saanutta lausuntoesitystä viedään käsiteltäväksi syksyllä pidettävään Nuorten foorumiin. Kaikki päätökset julkaistaan nettisivuilla kokouksen jälkeen.

Kokous on osa osallisuustoimintaa

Kokouksen puheenjohtajina toimivat Emilia Luiro nuorisovaltuusto ONEsta ja Peppi Ketola Oulunsalon osallisuusryhmä Osavasta. Kokouksen avauspuheen pitää Oulun nuorisovaltuusto ONEn puheenjohtaja Akseli Köngäs.

Kokouslähetystä seuraa oppilaita ja opiskelijoita Oulun eri kouluista opettajineen, osallisuusryhmien nuoria, päättäjiä sekä nuorten parissa työskenteleviä.

Kaupunkikokous on osa Oulun kaupungin lasten ja nuorten osallisuustoimintaa, jota koordinoi perusopetus- ja nuorisopalvelut.

Osallistumislinkki löytyy kaupunkikokouksen nettisivuilta www.ouka.fi/kaupunkikokous.

Lasten ja nuorten kaupunkikokous 6. 5. Teams Livessä klo 12-14. Yleisö pääsee seuraamaan kokousta Teams Liven kautta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Keskosuosikki toivelistalla on ollut usein biljardipöytä nuorisotiloihin. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta