Siirry suoraan sisältöön

Lasten alkeisuimakoulut täyttyivät nopeasti – seuraavat ilmoittautumiset toukokuussa

8.2.2021

Liikuntapalveluiden järjestämät kevään uimakoulut jouduttiin rajaamaan 5–6-vuotiaisiin voimassaolevien koronarajoitusten vuoksi. Alun perin ryhmiä piti olla 3-vuotiaista alkaen. Myös aikuisten ryhmät jouduttiin perumaan.

Liikuntapalveluiden järjestämät lasten iltauimakoulut pääsivät vihdoin helmikuun alusta käyntiin koronasta aiheutuneen tauon jälkeen.

”Alkeisuimakoulut täyttyivät saman tien. Jatkouimakouluihin on vielä muutamia paikkoja”, kertoo uimaopettaja Jyrki Hiltunen Oulun kaupungin liikuntapalveluista.

Kaupungin sisäliikuntapaikat on Oulussa tällä hetkellä suljettu koronan vuoksi muulta, paitsi lasten ryhmäharrastustoiminnalta, koululaisliikunnalta sekä huippu-urheilulta. Koronarajoitusten vuoksi liikuntapalveluissa jouduttiin viime hetkellä vetämään pois suunnitelmat vesileikkikoulujen pitämisestä 3–4-vuotiaille. Lasten vanhemmat eivät voi tulla sisäliikuntatiloihin, vaan ainoastaan saattelemaan lapsensa uimahallin ovelle ja ovelta pois. Uimahallin työntekijä auttaa uimakouluihin tulevat lapset pesutilojen kautta altaalle ja sieltä pois. Aikuisten uimakursseja ei myöskään tässä tilanteessa pystytä pitämään.

Jatkouimakouluihin hajapaikkoja jäljellä

Nyt meneillään olevat lasten iltauimakoulut pidetään Raatin uimahallissa. Uimakoulua pidetään kullekin ryhmälle yhden viikon jokaisena arki-iltana eli viiden ohjauskerran verran. Uimakoulun päätyttyä lapsi saa uintitodistuksen ja vanhemmat arvion lapsen oppimista asioista sekä suosituksen seuraavan uimakoulun tasosta.

Alkeis­ui­makoulun tavoitteena on, että lapsi oppii pysymään pinnalla vapaalla tyylillä. Jatkouimakoulun tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan vapaalla tyylillä 10 metriä. 5–6-vuotiaiden jatkouimakoulujen kuluvan kevään hajapaikat voi tarkistaa liikuntapalveluiden ilmoittautumisjärjestelmän www.kuntapalvelut.fi/oulu kautta.

Kesän uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa Jyrki Hiltusen mukaan arviolta toukokuun puolivälissä. Kesän ajaksi toiveena on, että uimakouluja saataisiin laajemmalle ryhmälle kuin 5–6-vuotiaille.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nyt meneillään olevat lasten iltauimakoulut pidetään Raatin uimahallin kahluualtaassa. Kuva: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta