Siirry suoraan sisältöön

Lapsuudenystävät päätyivät tällä kertaa perunoiksi sohvalle – oululaiset Kaarina ja Sinikka mukana syksyn tuotantokaudessa

17.9.2021

Yle TV2:n suosittu Sohvaperunat alkaa jälleen uusin jaksoin lokakuun alussa. Mukana on vanhoja tuttuja, mutta myös uusia kasvoja. Muun muassa Mun Oulun ystävänpäiväjutun iloiset ystävykset Kaarina Forsman ja Sinikka Kallinen. Luvassa on taatusti hyllyviä vatsoja ja väsyneitä naurulihaksia.

Iloiset ja rempseät ystävykset Kaarina Forsman ja Sinikka Kallinen ovat tunteneet toisensa pienestä pitäen. Yhdessä on taitettu koulumatkat, käyty tansseissa ja kohdattu elämän tyynet ja myrskyt. Ystävyyden 60-vuotisjuhlaa sanavalmiit daamit viettivät reissaamalla Lontooseen.

Tällä kertaa rohkeat daamit päättivät hakea Sohvaperunat-ohjelmaan ja hämmästyksekseen pääsivät.

”Vaikeinta tässä on ollut pitää asia salassa sukulaisilta ja ystäviltä”, he nauravat.

Hakemukset kirjailtiin lopulta yhdessä, Sinikan ansiokkaan pohjan päälle.

”Minä siihen ehdotin, että oltaisiinko nimimerkillä ”Iloiset lesket”. Ja niinhän me oltiin”, Kaarina lisää eikä tältä kaksikolta naurusta ole puutetta. Ystävykset täyttävät tänä vuonna 76 vuotta.

Lentopallosta Tanssii tähtien kanssa

Kaksikko pitää yhteyttä tiiviisti, ja puhelinkeskusteluilla on tapana kestää niin kauan kuin akkua suinkin riittää. Eläköitymisen myötä aikaa on jäänyt onneksi myös television katseluun Sinikan sohvalla.

”Minä katson paljon englantilaisia sarjoja, ja viihdettä. Nyt tietysti Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa Maikkarilla tulee seurattua. Ja tietysti urheilua, sekä kesä- että talviurheilua”, sanoo Kaarina.

”Minulle on läheisintä ehdottomasti lentopallo”, lisää Sinikka.

Ystävysten seurana ohjelmia seuraa toisiaan myös Sinikan Muru-kissa, jonka nimeksi sopisi kuitenkin paremmin Kalle. Myös Kaarinalla on kissa. Sen nimi on Maisa.

”Kissat tuovat meidän molempien elämään paljon iloa. Ne ovat mukana arjen askareissa, kissojen tyyliin tietysti. Maisa-kissan kanssa minä herään aamulla ja nautimme yhdessa aamupalat, kahvin ja kerman kera”, kertoo Kaarina.

Nähtäväksi jää, miten Muru, tai Kalle, iloisten leskien kanssa perunoiden sohvalle uskaltaa istahtaa.

Mukana vanhoja tuttuja

Perunoiden tämän syksyn 12. tuotantokaudella paluun sohville tekevät espoolaiskaverukset Omar ja Mika. Mukana ohjelmassa jatkavat Helsingistä Siva ja Michael, Hamza ja Mihret, Marjo ja Sari, Tom ja Robert, Monna ja Iris sekä Sanna ja Pinja.

Tampereella tv-tarjontaa kommentoivat Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Oulua edustavat Kaarinan ja Sinikan lisäksi jo edelliskausilta tutut ystävykset Asta ja Katariina sekä nelihenkinen perhe Linda, Jani, Daniel ja Samuel.

Turussa tv:tä katsovat kaverukset Jussi-Pekka ja Jarno sekä Laura, Ville ja Aamos. Riihimäellä sohviskokoonpanoja on niin ikään kaksi: ystävykset Jani ja Simo sekä Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera. Lisäksi mukana on kasvoja Hämeenlinnasta, Nousiaisista, Parolasta sekä Rovaniemeltä.

Helmikuussa 2015 startannut Sohvaperunat on yksi Yle TV2:n ja Yle Areenan suosituimmista ohjelmista. Se on palkittu parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo viisi kertaa. 12. tuotantokaudessa on tuttuun tapaan 10 jaksoa.

Sohvaperunat Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 1.10. alkaen perjantaisin klo 21.00. Edelliskauden Best of -koostejakso nähdään 24. syyskuuta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaarina (vas.) ja Sinikka istahtavat sohvalle tv-katsojien iloksi Sohvaperunoiden uusissa jaksoissa. Kuva: Henri Luoma / EndemolShine

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta