Siirry suoraan sisältöön

Lapsiystävällisen kunnan lapsille oma piste Oulu10:een

20.11.2020

Oulu10 on saanut uutta väriä sisutukseensa, kun aulaan on rakennettu värikäs lasten tila. Lattialla komeilevat ”Lapsiystävällinen kunta” matot. Onhan Oululle myönnetty UNICEFin lapsiystävällisen kunnan tunnustus jo kahdesti. Tällä viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa teemalla Lapsella on oikeus tulevaisuuteen.

Ampiais- ja leppäkertturobotit kutsuvat lapsia leikkiin, peleihin ja ihastumaan pienoisnäyttelyyn. Vitriineissä ihastuttavat oululaisten lasten teokset, jotka on tehty päiväkodeissa ja kouluissa. Ensimmäisenä ovat esillä Hintan koulun nuorten tekemät design-kasvatuksen tuotteet.

Oulu10 Torikadulla on saanut oman alueen lapsille. Lapsipiste palvelee lapsiperheitä, jotka asioivat kympin palveluissa.

”Koronan jälkeen tilaa käytetään myös lapsille suunnatuissa tapahtumissa ja keskusteluissa”, kertoo UNICEF lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Eija Ruohomäki.

Robottilelut Blue-Bot ja Bee-Bot kutsuvat leikkimään lasten pisteelle. Leikkimatto on Hintan koululaisten suunnittelema.

Korona-aika on sotkenut Lasten oikeuksien viikon tapahtumia, ja perinteinen Hupisaarten ulkotapahtuma jää nyt välistä.

”Tilanteen takia tänä vuonna lapsen oikeuksista viestitään ja muistutetaan lähinnä sosiaalisessa mediassa yhdessä lapsiperhejärjestöjen kanssa.”

Pääkirjaston lasten osastolta löytyy juliste, johon kerätään lasten unelmia. Lapset saavat kiinnittää julisteeseen lappuun kirjoitetun unelmansa.

Lasten oikeuksien päivää liputetaan virallisesti ensimmäistä kertaa

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jolla edistetään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. 

Tänään perjantaina päivä on ensimmäisen kerran vakiintunut liputuspäivä.

”Lasten oikeuksien päivää on liputettu Oulussa jo aiempina vuosina. Haluamme tehdä niin, koska olemmehan lapsiystävällinen kunta.”

Valtakunnallinen #SaaUnelmoida-kampanja rohkaisee lapsia ja nuoria unelmoimaan sekä tavoittelemaan itsensä näköistä tulevaisuutta.

#lapsiystävällinenkunta

#lapsenoikeudet #lapsenoikeuksienviikko #oikeustulevaisuuteen

#saaunelmoida #oikeustulevaisuuteen

-

 

Oulu10n aula
Keskustassa sijaitsevan Oulu10:n aulaan on rakennettu oma leikkipaikka lapsille. Kuvat: Anne Peltola.

Lue myös