Siirry suoraan sisältöön

Lapsiystävällinen kunta -tunnustus Ouluun

19.2.2020

Suomen UNICEF on myöntänyt Oulun kaupungille toisen Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Tunnustus on voimassa neljä vuotta. Ensimmäinen tunnustus myönnettiin joulukuussa 2017.

UNICEFin mukaan Oulussa on toteutettu järjestelmällistä ja rakenteellisiin muutoksiin tähtäävää lapsenoikeustyötä. UNICEF kiittää Oulua siitä, että valitut kehittämisen kohteet ovat laaja-alaisia ja toimenpiteet ovat olleet riittävän mittavia.

Hyviksi esimerkeiksi UNICEF nostaa esimerkiksi sen, että kaupungin henkilöstöä on koulutettu laajasti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioista sekä lapsille, nuorille ja perheille on järjestetty ilmaisia harrastusmahdollisuuksia. Lasten osallisuus on aktiivista myös kaavahankkeissa.

”Oulun toiminnassa välittyy koko kaupungin ja kaikkien toimialojen vahva sitoutuminen lapsiystävällisyyden kehittämiseen. Kaikki ei ole Oulussakaan vielä valmista, mutta hyvällä tiellä ollaan”, lapsiystävällisen hallinnon asiantuntija Sanna Koskinen Suomen UNICEFilta sanoo.

Oulussa lapset nähdään kasvavassa määrin tasa-arvoisina kuntalaisina, ja heidän mielipiteitään ja toimintaansa arvostetaan. Kehittämistyötä on tehty yhdessä päättäjien, kaupungin työntekijöiden ja järjestöjen kanssa.

”Lapset ja nuoret ovat olleet mukana kaupungin palvelujen ja toimintojen kehittämisessä ja lasten arjessa toteutuvien käytänteiden parantamisessa. Iloitsemme onnistumisista, mutta mietimme jo tiiviisti myös niitä teemoja, joita Oulussa tulee edelleen kehittää seuraavan neljän vuoden aikana”, Oulun lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Eija Ruohomäki kertoo.

Tunnustusta myöntäessään UNICEF arvioi sekä kehittämisprosessia että saavutettuja tuloksia. Tunnustus ei tarkoita, että työ olisi valmis, vaan kunta sitoutuu jatkamaan lapsiystävällisyyden kehittämistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Marjut Nurmivuori
Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori sai kertoi ilouutisen Jäälin monitoimitalon vihkiäisjuhlassa. Kuvaaja: Niina-Maria Aikio

Lue myös

Lue lisää aiheesta