Siirry suoraan sisältöön

Lapsiperheille apua Oulun seurakuntayhtymän ruokakassikeräyksellä

24.6.2020

Huhtikuun lopulla aloitettu Ruokakasseja vähävaraisille oululaisille -keräys auttaa hankalassa taloudellisessa tilanteessa olevia.

Monet ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon koronakriisin takia ja erityisesti lapsiperheet tarvitsevat nyt apua.  Lapsi- ja perhetyön diakoni Kari Rekilä kertoo Oulun seurakuntiin tulevan tällä hetkellä enemmän viestejä avuntarpeesta kuin normaalisti.

”Etenkin koulujen kesäloman aikaan voi perheissä olla pulaa ruoasta”, hän selittää.  

Vaikka koronaviruksen vuoksi tehtyjä rajoituksia onkin jo purettu, muistuttaa Rekilä, että taloudelliseen tilanteeseen vaikuttavat asiat voivat tulla viiveellä ja olla kauaskantoisia.

”Apua tarvitaan edelleen”, Rekilä sanoo.

Keräyksen tavoitteena on saada kokoon 50 000 euroa ja potista on kasassa jo noin 20 000 euroa. Yhden ruokakassin hinta on 20 euroa, mutta keräykseen voi lahjoittaa haluamansa summan.

Keräykseen voi osallistua Oulun seurakuntien sivuilla.

Suora linkki keräykseen. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Maisema, jossa näkyy Oulun Tuomiokirkon tornin siluetti.
Oulun seurakuntayhtymä jakaa ruokakasseja diakoniatyöntekijöiden kautta.

Lue myös

Lue lisää aiheesta