Siirry suoraan sisältöön

Lapsille ja nuorille perustetaan Oulussa kymmenen uutta psykiatrisen sairaanhoitajan tehtävää

22.6.2021

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunta päätti 22. kesäkuuta kokouksessaan, että hyvinvointipalvelujen perusterveydenhuoltoon perustetaan kymmenen uutta psykiatrisen sairaanhoitajan tehtävää.

Psykiatriset sairaanhoitajat sijoitetaan lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin hyvinvointikeskusten perhekeskuksiin ja he tulevat työskentelemään lasten ja nuorten parissa erilaisissa toimintaympäristöissä. Tehtävät ovat toistaiseksi voimassa 1. elokuuta alkaen.

Lasten ja nuorten perusterveydenhuollon mielenterveyspalveluista on tehty selvitys, jossa kartoitettiin miten ja missä peruspalveluissa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut, erityisesti hoito, toteutuu tällä hetkellä ja ketkä ammattilaiset toteuttavat perusterveydenhuollon mielenterveystyötä. Selvityksessä kartoitettiin myös, onko palveluihin jonoa ja ovatko resurssit riittävät.

Selvityksen mukaan lasten ja nuorten perusterveydenhuollon mielenterveyden hoitoon ei pystytä vastaamaan tällä hetkellä riittävästi. Lapset ja nuoret joutuvat jonottamaan vastaanottoaikaa ja tapaamistiheys on liian harvoin. Tätä tilannetta korjaamaan on perustettu nämä 10 uutta psykiatrisen sairaanhoitajan tehtävää.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lapset ja nuoret joutuvat jonottamaan vastaanottoaikaa ja tapaamistiheys on liian harvoin. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta