Siirry suoraan sisältöön

Lapset pääsevät tutkijoiksi Oulun yliopiston järjestämässä tiedetapahtumassa

11.4.2022

Oulun yliopisto toivottaa lapsiperheet tervetulleeksi tutustumaan tiedepuutarhaan sekä kasvihuoneisiin torstaina 21. huhtikuuta. Alueella on neljä erilaista toimintapistettä, jotka kiertämällä saa tutkimusretkeilijän kangasmerkin. Tällä kertaa mukana ovat arkeologian, geologian, kemian ja fysiikan tiedepisteet.

Oulun yliopiston tiedepuutarha ja kasvihuoneet muuttuvat tutkimusseikkailun ympäristöksi lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa. Toiminta on kohdennettu perheille, joiden lapset ovat päiväkoti- ja alakouluikäisiä. Tutkimuspisteillä suoritettavien tehtävien lisäksi osallistujilla on mahdollisuus tutustua kasvihuoneiden trooppiseen maailmaan sekä grillata nuotiolla vaahtokarkkeja.

Jännittävää tekemistä ja kokemista

Eri tieteenalojen opiskelijoiden ohjaamilla toimintapisteillä lapset pääsevät itse tutkimaan, tekemään ja kokemaan. Tiedepisteiden jokaisessa kohteessa tekemisen kesto on noin 10 minuuttia.

Kemian pisteellä osallistujat pääsevät valmistamaan tulivuorityön ja geologian puolella tutkitaan kivinäytteitä mikroskoopilla. Arkeologian tehtäväpisteellä on puolestaan erilaisia arkeologisia esineitä, joita vierailijat pääsevät yhdistämään nykyaikaisiin vastineisiin ja fysiikan kohteessa järjestetään erilaisia demonstraatioita.

Jokainen osallistuja saa kierroksen päätteeksi hienon tutkimusretkeilijän kangasmerkin. Kuva: Oulun yliopisto

Tapahtumavieraat saavat myös vapaasti kierrellä kauniissa kasvihuoneissa, joissa tuoksut ja värit tuovat kesän lumen keskelle. Kasvihuoneista voi löytää esimerkiksi tuttuja hedelmäpuita.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Oulun yliopiston tiedekasvatus, yhteistyössä tiedekuntien, ainejärjestöjen sekä alan opiskelijoiden kanssa. Tapahtumalle on suunniteltu jatkoa, jossa mukana ovat eri tieteenalat ja silloin on mahdollista saada uusi, erilainen tutkimusretkeilijän kangasmerkki.

Koko perheen tiedetapahtuma Oulun yliopiston tiedepuutarhalla torstaina 21.4. klo 17.30-19.30. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koko perheen tiedetapahtumassa lapset pääsevät tutkimaan eri asioita ainejärjestöjen ohjaamilla tehtäväpisteillä. Kuva: Oulun yliopisto/Mikko Törmänen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta