Siirry suoraan sisältöön

Lapset ja nuoret ehdottavat rahan käytöstä

14.9.2020

Lasten ja nuorten kaupunkikokous kerää ideoita eri alueiden nuorimmilta asukkailta mihin 10 000 euroa Oulussa käytettäisiin.

Ehdotukset kerätään niistä ideoista, joita kouluilla ja osallisuusryhmissä on eniten kannatettu. Lisäksi päätetään lausuntoehdotuksista kaupungille sellaisista kohteista, jotka vaativat vähän isompaa budjettia tai käsittelyä kaupungin toimielimissä.

Nuoret toivovat roskiksia

Osallisuusvalmentaja Anne Kippola Oulun kaupungilta sanoo, että kaupunkikokouksen ja ehdottajien ikähaitari on laaja, noin kolmasluokkalaisista nuorisovaltuustolaisiin eli ONElaisiin.

”Lasten ja nuorten ehdotukset eivät aina ole suuria, kohtuullisen pienellä määrällä rahaa ja muutamilla ehdotuksilla edetään”, Kippola huomauttaa.

Ja ideoitahan on tullut, esimerkiksi lausuntoja bussireittien parannuksista, toiveita ulkoalueiden parantamisesta sekä määrärahaehdotuksia liikuntavälineistä.

”Biljardipöytä nuorisotaloille on tavanomainen toive”, tietää Kippola. ”Ja roskiksia toivotaan enemmän kaupunkiin.”

Viime vuoden kaupunkikokouksessa määrärahaesityksistä toteutettaviksi äänestettiin muun muassa kirjaston nuorten huone -projekti, salibandyvarusteita Martinniemen koululle sekä lautapelejä ja viihdykettä koulujen välitunneille.

Lasten ja nuorten kaupunkikokous pidetään tänä vuonna 24.9. Oulu10:ssä.
Kyseessä on Teamsin välityksellä hoidettava kutsutilaisuus.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Biljardipöytä nuorisotiloihin on nuorten vakiotoive. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta