Siirry suoraan sisältöön

Lapsen oikeuksia juhlistavassa Ilon päivässä ennätysmäärä kävijöitä

25.11.2022

Lapsen oikeuksien viikolla järjestetty lasten ja perheiden Ilon päivä -tapahtuma houkutteli 16. marraskuuta ennätysmäärän kävijöitä Ouluhalliin tekemään ja kokemaan yhdessä. Osallistujia oli viime vuoden tapahtumaan nähden kymmenkertainen määrä eli yli 2000 kävijää. Samalla juhlistettiin lapsen oikeuksia.

Tapahtumassa nähtiin lasten esittämää musiikkia sekä Barbara Klovnin ja Hissu Hiiren osallistavat esitykset. Erilaisilla toimintapisteillä muun muassa liikuttiin, leikittiin, tutkittiin ja askarreltiin niin yksin kuin yhdessä perheen kesken.

Kokea sai myös esimerkiksi vierailun poliisiautossa, seikkailun Minecraftin ihmeellisessä maailmassa ja hauskuuttelua maskottien kanssa. 

Ilon päivä -tapahtumassa oli toiminnallisten pisteiden lisäksi lasten musiikkiesityksiä. 

Ennätyksellinen kävijämäärä osoitti, että lapsi- ja perheystävällisille tapahtumille on tarvetta. Tapahtuma järjestetään vuosittain osana Lapsen oikeuksien viikkoa. Sitä tullaan kehittämään edelleen palvelemaan suurta joukkoa lapsia ja perheitä, jotta se ilostuttaa vieläkin enemmän. Tavoitteena on, että tapahtuma on syksyisin lasten ja perheiden maksuton päätapahtuma Oulussa. 

Toimintapisteille jonotusta

Tapahtuman suosio yllätti järjestäjät positiivisesti.

”Runsaasta kävijämäärästä syntyi toimintapisteille jonotusta, mutta siitä huolimatta tapahtumassa vallitsi ilo ja hyvä meininki. Ensi vuonna pyrimme vastaamaan tähän vieläkin paremmin ja tuottamaan entistä enemmän mahdollisuuksia mukavaan yhdessä tekemiseen. Kaikkiaan oli todella mukava nähdä lasten intoa ja iloa”, tapahtumaa koordinoinut suunnittelija Arttu Kuivala Oulun kaupungilta kertoo.

Seuraava Ilon päivä -tapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna Lapsen oikeuksien viikolla.  

Katso Ilon päivän tunnelmia Youtube-videosta:

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ilon päivä -tapahtuma keräsi yli 2000 lasta ja aikuista Ouluhalliin. Toiminnallinen tapahtuma juhlistaa lapsen oikeuksia. Kuvat: Sami Hänninen

Lue myös

Lue lisää aiheesta