Siirry suoraan sisältöön

Lämpimästi mun(kin) Oulusta

11.2.2020

Näkökulmissa kirjoittajat ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin.

Lämpimällä sydämellä Oulusta. Niin lupaa Mun Oulu - ja minä voin aloittaa.

Tykkään Oulusta. Olen niin sanotusti tullista tullut, en avojalakanen, mutta tänne jo toisen kerran muuttaneena, asuvana ja työskentelevänä tunnen olevani oululainen. Tässä on tietenkin auttanut se, että olen töiden vuoksi päässyt ehkä poikkeuksellisen laajasti tutustumaan kaupunkiin ja kaupunkilaisiin.

Kaupunginjohtajan työ on mielenkiintoista, haastavaa ja aikaa vievää ja se voi aika ajoin imaista mukaansa kokonaisvaltaisesti. Mutta olen halunnut saada otteen Oulusta ja oululaisuudesta myös muuten kuin työn kautta. Tykkään kävellä lempipaikassani Hupisaarilla ja Oulujoen rannoilla, käydä teatterissa ja kaupungilla, tavata hyviä ystäviäni.

Ihmiset Oulussa ovat parasta Oulua. Minulla on kaupungissa paljon hyviä ystäviä ja läheisiä sukulaisia. Sukulaiset ovat opiskelleet täällä ja Oulussa asuu sisarusteni lapsia perheineen ja monia muita sukulaisia. Myös monista työkavereistani on tullut ystäviäni. Ja sitten ovat tietenkin kaikki kaupunkilaiset, joiden tunnen ottaneen minut hyvin vastaan uutena oululaisena jo silloin, kun ensimmäisen kerran tulin Ouluun töihin vuonna 2005.

Kaupungissamme on paljon tullista tulleita. Oulu on kasvava kaupunki, jonne muuttaa koko ajan uusia asukkaita ympäri Suomen. Ei ehkä voida ihan puhua kansojen sulatusuunista, mutta mukavasti muita murteita ja vieraita kieliä täällä soljuu omaleimaisen Oulun murteen seassa.

Olemme myös entistä kansainvälisempi kaupunki. Oulun asukkaat edustavat 130 eri kansallisuutta ja täällä puhutaan yli 250 eri kieltä. Kansainvälisen yliopistomme tutkijoissa ja opiskelijoissa on edustettuina yli 90 eri kansallisuutta.

Vartuin Haapajärvellä, josta käytiin paljon Oulussa. Tämä oli se iso kaupunki, johon tultiin asioille ja ostoksille, käytiin erikoissairaanhoidossa, lomailtiin ja vietettiin aikaa kaupungilla. Nyt Oulu on minulle koti, monimuotoinen ja monipuolinen kaupunki, josta olen ylpeä.

Koitelinkoski on ihana, kaunis paikka. Kierikki on sykähdyttävä vierailukohde, jolla on hieno tarina. Oulu on kaupunki luonnon keskellä. Meri on Oulun historian ja nykyisyyden ytimessä ja se hallitsee maisemaa Varjakasta Martinniemeen. Oulujokisuisto on kauniimpi kuin mitä ehkä ymmärretäänkään.

Tästä kaikesta, Oulusta, oululaisuudesta ja oululaisista haluamme Mun Oulussa kertoa. Mun Oulu tekee myös monipuolisesti sisältöjä ilmiöistä, tapahtumista ja kaupungin palveluista.

Tulen monien muiden tavoin kirjoittamaan Mun Ouluun säännöllisesti Oulun asioista kaupunginjohtajan näkövinkkelistä. Minun Ouluni on paljon muutakin kuin työtä. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kirjoittaja on Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Lue myös

Lue lisää aiheesta