Siirry suoraan sisältöön

Lammassaaressa toistamiseen järjestettävän Taikasaaren ohjelma selviää jälleen vasta paikan päällä – aikatauluttomuus tuo rentoa tunnelmaa

21.8.2023

Ensi lauantaina 26. elokuuta järjestetään aikuisille suunnattu Taikasaari-festivaali Lammassaaressa toista kertaa. Taikasaari on yhden illan tapahtuma, jonka konseptiin kuuluu, että ohjelmistoa ei julkaista etukäteen. Järjestäjät uskovat uudenlaisen tapahtumakonseptin kiinnostavan, sillä Taikasaari-festivaalille saapuu kävijöitä, kauppiaita ja esiintyjiä jopa pääkaupunkiseudulta asti.

Tapahtumaa järjestävät Anna Lanas ja Nikolas Pajunen Wadessa Oy:stä kertovat järjestelyiden sujuvan hyvin.

”Olemme uuden äärellä jälleen kerran”, Pajunen kertoo.

”Emme halua toistaa samaa kaavaa. Emme muihin festivaaleihin verrattuna emmekä myöskään ensimmäiseen Taikasaareen verrattuna. Haluamme joka kerta tuoda ihmisille uutta nähtävää ja koettavaa sekä ohjelmiston että aluemuutosten myötä”, hän lisää

Taikasaaren ohjelmisto koostuu muustakin kuin musiikista. Viime vuoden elokuussa ensimmäisellä festivaalilla oli muun muassa ritariasuisia buhurt-taistelijoita, itämaista tanssia, ennustaja sekä myös monen tyyppisiä musiikkiesityksiä.

Pöytiintarjoiluakin luvassa

Vaikka festivaali ei julkistakaan ohjelmistoa, järjestäjät paljastavat kuitenkin sen verran tulevasta tapahtumasta, että odotettavissa on yhtä aikaa taiteellisuutta, riemua ja wow-elämyksiä. Alueelle on tulossa suuri katettu ravintola-alue, erilaisia lounge-tiloja, pelialue ja pieni taidepolku.

”Somistuksessa on otettu askel eteenpäin ja olemme pyrkineet panostamaan yleiseen viihtyvyyteen entistäkin enemmän. Asiakkaiden palvelemisessa olemme halunneet nousta uudelle tasolle. Olemme tietääksemme Oulun ainoa festivaali, jolla on muun muassa pöytiintarjoilua”, järjestäjät paljastavat.

Aikatauluttomuus rentouttaa

Ensimmäisen tapahtumavuoden kävijäpalautteissa nousi vahvasti esiin se, että tietämättömyys ohjelmasisällöstä toi kävijöille vapauttavan tunteen aikatauluttomuudesta. Tätä on haluttu nyt korostaa kaikessa suunnittelussa.

”Alue ja ohjelmisto on haluttu rakentaa sellaiseksi, että ihminen ei koe olevansa kiireessä, vaan saa nauttia upeasta hämärtyvästä kesäillasta kauniissa ympäristössä muiden aikuisten kanssa.”

Mukana Taikasaari-festivaalilla on tällä kertaa myös myyntikojuja, jotka koostuvat festivaalimaailmalle poikkeuksellisesti kokonaan käsityötuotteista. Kojumyyjähakemuksia tuli eri puolilta Suomea, ja pisimmältä tuleva myyjä onkin metalliartesaani Drakmakaren, joka saapuu tapahtumaan Helsingistä asti.

Syy tulla Ouluun

Tapahtuman näkyminen valtakunnallisesti on ollut muutenkin tapahtumajärjestäjille yllätys. Järjestäjille on tullut useita yhteydenottoja, joissa eri puolelta maata saapuvat kävijät ovat esimerkiksi kyselleet alueen majoitusvaihtoehtoja.

”Emme todellakaan odottaneet Taikasaaren muodostuvan matkailuvetonaulaksi, etenkään näin toisena vuonna”, järjestäjät nauravat.

”Mutta toisaalta miksi ei. Alue on hämmästyttävän kaunis ja loistavalla sijainnilla, ja Oululla on hyvin paljon potentiaalia vetää matkailijoita.”

Taikasaari-festivaalin taustalla on yleisötapahtumiin erikoistunut oululainen tapahtumatoimisto Wadessa Oy, joka on tuonut vuoden aikana sisältöä muillekin avoimille oululaisille tapahtumille. Viime marraskuun Lumo-valofestivaaliin tapahtuma osallistui omalla Taikasaari Loungellaan Hupisaarten puistossa, ja heinäkuussa festivaali toi sambakulkueen Riemukas Rotuaari -tapahtuman yhteyteen.

Lue lisää Taikasaari-festivaalista tästä linkistä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Viime vuonna festivaalilla esiintyi muun muassa Uleåborg Fighting Cocks Ry:n ritariasuiset buhurt-taistelijat. Kuva: Riika Lantto

Lue myös

Lue lisää aiheesta