Siirry suoraan sisältöön

Laanilan lukiossa opiskelijat saavat mukaansa ylijäämäruokaa

13.3.2023

Laanilan lukiossa alkoi helmikuussa kokeiluna ylijäämäruoan jakelu. Kahden ensimmäisen viikon aikana ruokaa jäi joka päivä jaettavaksi.

Laanilan lukiolla on pitkät perinteet kestävän tulevaisuuden oppimisen ja rakentamisen saralla. Lukio on ollut Vihreä lippu -koulu yli kymmenen vuoden ajan, ja viimeisimmäksi mukana Ilmastolukiot-hankkeessa.

Yksi pieni ja tärkeä arjen teko on ruokahävikin vähentäminen ja samalla hiilijalanjäljen pienentäminen. Laanilan lukio on siis oiva kohde testata koululounaalta jääneen ruoan jakelua opiskelijoille.

"Palaute on kaiken kaikkiaan ollut positiivista.”

Lämmitettyä ja/tai linjastossa ollutta ruokaa luovutetaan opiskelijoille haettavaksi, kun kaikki opiskelijat ovat käyneet syömässä. Opiskelijat noutavat ruoan omiin astioihin ja voivat säilyttää sitä jääkaapissa.

”Ruokaa on hakenut muutama opiskelija joka päivä, ja palaute on kaiken kaikkiaan ollut positiivista”, työnjohtaja Riitta Vesa Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta kertoo.

Oulun kaupungin tavoite on hävikkiruoan vähentäminen. Jos Laanilan lukion kokeilu on kaikin puolin onnistunut, ylijäämäruoan jakelu laajennetaan muihinkin Oulun kaupungin lukioihin joko jo tänä keväänä tai ensi syksynä.

Ylijäämäruoan kokeilun toteuttavat yhteystyössä Laanilan lukio, Oulun Tilapalvelut -liikelaitos ja Compass Group.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ruokahävikkiä pyritään vähentämään jakamalla ylijäämäruokaa koululaisille. Laanilan lukion kokeilu voi laajentua pian muihinkin kouluihin. Kuva: Lea Ansamaa

Lue myös

Lue lisää aiheesta